9 نکته و ترفند برای خواب راحت کودک
0 نظر
884 روز پیش
از میان تمام چالشهای فرزندپروری، هیچکدام گیجکنندهتر از خواباندن کودک نیست. خوشبختانه، ما چند روش آزموده شده و واقعی را می دانیم که به شما و کودکتان کمک می کند تا این مشکل را حل کنید.
ایجاد محیط خواب مناسب شروع خوبی است. قنداق کردن و روتین های قبل از خواب نیز فوق العاده موثر هستند و پستانک ها اغلب می توانند معجزه گر باشند.
فکر کنید که شما با یک معضل معمولی والدین روبرو هستید، اینکه چگونه نوزاد را در شب بخوابانید؟ گریه کردن نوزادان هنگام خواب غیرمعمول نیست، البته آرام کردن و تکان دادن جسم کوچک نوزاد دشوار است.
این تقلا برای به خواب رفتن می تواند به دلیل هر چیزی، از گرسنگی یا پوشک خیس گرفته تا گاز یا بیماری باشد.
گاهی اوقات، نمی توان دقیقاً دلیل بیدار بودن یا بی قراری کودک را مشخص کرد، اما نکات و ترفندهایی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند کودک خود را به خوابیدن تشویق کنید.
اگر میخواهید در نحوه خواباندن نوزاد تازه متولد شده یا بزرگتر تسلط داشته باشید، اتخاذ چند استراتژی که چرت زدن را تشویق میکند و گریه را آرام میکند، مفید است.
ما 9 نکته و ترفندی را گردآوری کردهایم که میتواند به خوابیدن کودک شما کمک کند.
استفاده مداوم از این ترفندها در طول زمان ممکن است، به کودک شما کمک کند تا یاد بگیرد که چگونه با نزدیک شدن به زمان خواب آرام بگیرد.
قبل از اینکه کودک خود را درگهواره قرار دهید، مطمئن شوید که او راحت است. آیا کودک شما نیاز به تعویض پوشک یا شیر دادن دارد؟
آیا کودک شما به اندازه ی مناسب لباس پوشیده است؟ لباس بیش از حد باعث گرما و بالا رفتن دمای بدن کودک می شود.
آیا دمای اتاق سرد یا گرم است؟ یک محیط با دمای مناسب، آرام و دنج کمک زیادی به خوابیدن کودک شما خواهد کرد.
چند راه دیگر برای راحت و آرام نگه داشتن کودک، در هنگام خواب و حتی در خواب ماندن وجود دارد. که شامل موارد زیر است:
همچنین ببینید:
اختلالات خواب در کودکان
اگر به این فکر می کنید که چگونه نوزاد تازه متولد شده را بخوابانید، می توانید از روش قنداق کردن استفاده کنید، که برای نوزادان مناسب است.
هنگام قنداق کردن، بسیاری از نوزادان سریعتر به خواب می روند و مدت خوابشان طولانی تری می شود.
از آنجایی که بدن کوچک آنها هنوز در حال رشد است، نوزادان فاقد کنترل حرکتی هستند.اغلب به طور غیرارادی تکان میخورند، دستهای خود را تکان میدهند و پاهای خود را در هنگام خواب حرکت میدهند.
این حرکت ناخواسته می تواند به طور تصادفی آنها را بیدار کند، به همین دلیل قنداق کردن می تواند راه حل خوبی باشد. زیرا به آنها احساس راحتی و امنیت می دهد و از حرکت بیش از حد دست ها و پاهای آنها جلوگیری می کند.
در اینجا چند نکته مفید هنگام قنداق کردن آورده شده است:
حدود 16 هفته طول می کشد تا ریتم شبانه روزی کامل شود. بنابراین در چند ماه اول می توانید انتظار داشته باشید که خواب کودکتان به هم ریخته باشد.
گاهی نوزادان ممکن است زودتر با ریتم و برنامه خواب ارتباط برقرار کنند، پس بهتر است نا امید نشود. از همان اول به فکر فراهم کردن یک شرایط مناسب، همراه با یک برنامه خواب مخصوص نوزاد خود باشید.
برای این منظور می توانید از متخصص نوزادان مشورت بگیرید.
کارشناسان می گویند، وقتی به کودک در طول روز توجه و محبت شود، او احساس آرامش و امنیت بیشتری می کند و برای خواب در شب آماده است .
پیش نوزاد خود بروید و کوچولوی خود را در آغوش بگیرید، با او بازی کنید و با او صحبت کنید. زمانی که کودک در بیداری از عشق و توجه شما بهرمند شود، ممکن است خواب مفید و طولانی تری را تجربه کند.
با این حال، هنگام شیر دادن و تعویض پوشک در نیمه شب، کودک خود را زیاد تکان ندهید. لازم است این تعاملات ضروری را ساکت، مختصر انجام دهید، تا کودک شما یاد بگیرد که شب را با خواب و روز را با فعالیت و هیجان مرتبط کند.
در اوایل 6 تا 8 هفتگی، می توانید شروع به ایجاد یک برنامه خواب آرام با کودک خود کنید.
روال شما می تواند شامل هر چیزی باشد که دوست دارید، اما موارد زیر را در نظر داشته باشید:
هدف یک روال قبل از خواب این است که آرام شوید و این آرامش را به کودک خود منتقل کنید. در واقع به کودک خود این پیام را می دهید که زمان خواب فرا رسیده است.
در اینجا لیستی از مواردی وجود دارد، که می توانید در برنامه خواب کودک خود بگنجانید:
هنگام یادگیری نحوه خواباندن نوزاد، این نکته یکی از مهم ترین نکات است.
با قرار دادن نوزاد در گهواره قبل از خواب (و درحالی که خوابآلود است) به او کمک میکنید که یک ارتباط مثبت با خواب ایجاد کند و تخت را با چرت زدن برابر میداند.
اگر کودک شما همیشه در آغوش شما بخوابد، ممکن است برای خوابیدن در گهواره دچار مشکل شود، زیرا این احساس آشنا نیست.
همچنین ممکن است منجر به گریه کودک شما شود تا زمانی که هنگام بیدار شدن از خواب آنها را به همان شکل در آغوش داشته باشید، زیرا بازوهای شما همان چیزی است که آنها را با خواب مرتبط می کند.
برای اینکه بدانید چه زمانی نوزادتان را در گهواره بگذارید، مراقب علائم خواب باشید، مانند:
به یاد داشته باشید که وقتی کودک را برای چرت زدن یا خوابیدن در گهواره قرار می دهید، همیشه با قرار دادن کودک خود به پشت، خواب ایمن را برای نوزادان تمرین کنید.
مطمئن شوید که گهواره آنها فاقد ملافه، پتو، بالش و اسباب بازی شل باشد. این اقدامات احتیاطی به کاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) کمک می کند.
تحقیقات نشان داده است که پستانک می تواند به آرامش کودک شما در شب کمک کند و همچنین خطر SIDS را کاهش دهد.
اگر شیر میدهید، قبل از دادن پستانک، صبر کنید تا نوزادتان در حدود 3 تا 4 هفتگی باشد.
اگر پستانک کودک شما هنگام خواب افتاد، دیگر نیازی به گذاشتن آن در دهان او نیست. با این حال، اجازه ندهید کودکتان با شیشه شیر بخوابد، زیرا شیر یا شیر خشک می تواند در دهان او جمع شود و منجر به پوسیدگی دندان و عفونت گوش شود.
اگرچه این ممکن است گزینه جذابی به نظر نرسد، اما سازگاری با کودک گاهی ممکن است بهترین گزینه باشد.
برنامه خواب کودک خود را تنظیم کنید تا از آن در دوره هایی که به طور طبیعی احساس خواب آلودگی می کند، استفاده کنید.
سازگاری با کودک، به کوچولوی شما این فرصت را میدهد که وقتی نیاز به خواب دارد راحت بخوابد، اما وقتی خسته نیست، مجبور به خوابیدن نمیشود.
همچنین ببینید:
بهبود کیفیت خواب با 9 غذا و نوشیدنی عالی
اگر کودک شما شبها شلوغ است و بعد از به خواب رفتن از خواب بیدار میشود، سعی کنید فوراً به کنار او نروید. در عوض، به کودک خود فرصت دهید تا خودش را آرام کند و دوباره به خواب برود.
روش Ferber یک استراتژی شناخته شده آموزش خواب است که شامل این رویکرد است.
اما اگر کودک شما همچنان به گریه و داد و بیداد ادامه می دهد، ممکن است نیازی داشته باشد که باید برطرف شود، مانند شیر دادن یا تعویض پوشک.
هنگامی که به نیازهای کودک خود در شب رسیدگی می کنید، بهتر است این کار را بدون روشن کردن چراغ های اتاق خواب و در حالی که همه چیز را ساکت و آرام نگه می دارید، انجام دهید.
پس از اتمام شیر دادن یا تعویض پوشک، کودک خود را دوباره در گهواره قرار دهید تا بخوابد.
اگر فکر میکنید کودکتان به دلیل مریض بودن، بداخلاق است، تب یا علائم دیگر بیماری را بررسی کنید و در صورت نیاز با ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی فرزندتان تماس بگیرید.
در نهایت برای داشتن و حفظ یه خواب راحت از یک مشاور خواب کودکان حتما مشورت بگیرید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر