دکتر زینو

پزشکی

دسته بندی

برای پایین آوردن سریع قند خون چه کنیم؟

0 نظر

1405 روز پیش

دیابتی ها برای کنترل قند خون چه کنند؟ 

دکتر مهاجری تهرانی فوق تخصص غدد پاسخ می‌دهد:

خب یک سوال دیگری که بعضی از شما عزیزان پرسیده بودید، این سوال بود که برای کنترل بیماری دیابت ما چیکار باید بکنیم؟

برای پایین آوردن سریع قند خون چه کنیم؟

البته کنترل، منظور کنترل قند خون هست چون من در صحبت‌ های قبلی خدمتتون عرض کرده بودم که علاوه بر کنترل قند خون، کنترل فشار خون رو ما داریم، کنترل چربی خون را داریم و بررسی عوارض دیابت را داریم و مصرف آسپرین را داریم که خب آنها بحثش جداست و در جلسات قبلی بعضیاش بهش پرداخته شده و بقیه هم ان شاءالله‌ بعداً صحبت خواهم کرد، در رابطه با کنترل قند خون در افراد دیابتی نوع اول رژیم غذایی هست که حقیقتا هم جلسات زیادی رو لازم است که راجع بهش صحبت بشه.

ولی رژیم غذایی به طور کلی یکی از اصول درمان کنترل بیماری دیابت هست و مصرف کمتر کربوهیدرات‌ ها و مصرف بیشتر فیبر های غذایی کمک به کنترل قند خون می‌کنه، منظور از فیبر غذایی به عنوان مثال میوه‌جات هست سبزیجات هست و مواد مشابه.

بعد از اون فعالیت بدنی هست که، عزیزان دیابتی باید که حداقل فعالیت بدنی را در شبانه روز داشته باشند تا کمک به کاهش قند شون بشه این کار، و حداقل فعالیت بدنی بر اساس توصیه های سازمان دیابت آمریکا حداقل میزان فعالیت بدنی روزانه نیم ساعت پیاده روی تند به مدت ۵ روز در هفته یعنی ۱۵۰ دقیقه در هفته است حداقل.

همچنین ببینید:

متفورمین چه عوارضی داره؟

بعد از اون موارد، وارد دارو های خوراکی می‌شیم، معمولاً با قرص‌ های متفورمین شروع می‌کنیم اگر که مشکلی وجود نداشته باشه این خط اول درمان ما است و به تدریج دارو های خوراکی را افزایش می‌دهیم و بر اساس میزان قند خون و بر اساس هموگلوبین ای وان سی، دز دارو ها افزایش پیدا می‌کنه، ممکنه قرص های جدیدی اضافه بشه، خوشبختانه تنوع این قرص ها امروزه انقدر زیاد شده که به هر صورت ما می‌تونیم تا حدود زیادی قند خون عزیزان دیابتی رو کنترل بکنیم و تمام دارو های خوراکی که امروزه در دنیا مصرف میشه خوشبختانه در کشور ما هم وجود داره از نظر برند های مختلف و انواع مختلفش در دسترس ما هست.

و در نهایت به جایی می‌رسیم که دیگه دارو های خوراکی هم تاثیر نداره و در این مرحله ما باید بریم سراغ انسولین، اینجا مرحله‌ای هست نقطه عطفی است که معمولاً شما عزیزان مقاومت می‌کنید و ما جلسات متعددی را باید با شما صحبت بکنیم که رضایت شما را جلب بکنیم. 

خیلی از اوقات نگرانی وجود داره از اینکه من اگر انسولین بزنم چی میشه، بعدا می‌تونم برگردم به سمت قرص های خوراکی یا اینکه اگر انسولین بزنم عوارض دیابت در من اضافه میشه و اینها؟ یا دچار افت قند خون میشم یا دچار افزایش وزن میشم؟ 

باید خدمتتون عرض کنم که واقعیت این است که انسولین هایی که امروزه داره استفاده میشه، عوارضش بسیار بسیار کمتر هست و نحوه مصرفش خیلی راحته، معمولاً می‌تونم بگم اصلا درد نداره چون سر سوزن هایی که استفاده میشه بسیار نازک است و تکنولوژی پیشرفته‌ای برای تهیه اینها استفاده میشه و بر خلاف فرم های قدیمی و افت قند خون هم با این نوع انسولین های آنالوگ که ما استفاده می‌کنیم، بسیار کم هست و با رعایت مواد غذایی و میان وعده هایی که شما مصرف می‌کنید تقریباً می‌تونیم بگیم که افت قند خون بسیار کم خواهد بود و از اون طرف هم کنترل قند خون بهتر خواهد شد و از عوارض بیماری دیابت جلوگیری خواهد کرد و با رژیم غذایی مناسب و ادامه مصرف متفورمین در کنار انسولین معمولاً افزایش زیادی در وزن شما ایجاد نخواهد شد.

بنابراین اصول درمان بیماری دیابت، رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی مناسب، استفاده از دارو های خوراکی و در نهایت انسولین است.

به ندرت در بعضی از افراد ممکنه ما درمان جراحی رو توصیه بکنیم که در یک جلسه دیگری مفصل صحبت خواهم کرد.

درمان جراحی برای بیماری دیابت در کسانی که خصوصاً وزن بسیار بالایی دارند و مقاومت به انسولین شان در آنها زیاد هست ممکنه که درمان‌ های جراحی هم کمک کننده باشه.

متشکرم

نظرات شما

0 نظر

رضا

ارسال شده : 768 روز پیش

سلام لطفا درمورد اینکه در افرادی که تحت درمان داروی خوراکی دیابت هستند و دچار افزایش قند ناگهانی می شوند راهنمایی بفرمایید.