نقش زرد چوبه در قند خون و دیابت!
0 نظر
1421 روز پیش
با سلام خدمت مخاطبین عزیز پزشک من با ما همراه باشین با یه پست فوق العاده عالی در مورد فواید زردچوبه برای دیابتی ها. پیشنهاد میکنیم این پست رو تا انتها مطالعه کنین چون خانوم دکتر گیاهی صحبت های خیلی خوبی رو در مورد فواید زردچوبه برای دیابتی ها بیان می کنن.
یک داروی دیابت ممکن است قند خون و کلسترول خون را کاهش داده، از چشم و کلیه محافظت کند، درد را تسکین دهد، از سرطان جلوگیری کند و زندگی جنسی شما را بهبود بخشد. اما همچنین میتواند طعم خوبی نیز داشته باشد.
این دارو زردچوبه است که از ریشه Curcuma longa، عضو خانواده زنجبیل تهیه شده است. حدود ۲٪ تا ۵٪ از زردچوبه پودری زرد/نارنجی به نام کورکومین است که رنگ زیبایی را به آن می بخشد.
زردچوبه قرن هاست که در دارو های آیورودا (هندی) و چینی مورد استفاده قرار می گیرد. در این دارو ها آن را برای تسکین درد، بهبود هضم و عملکرد کبد و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مورد استفاده قرار می دهند.
کورکومین همچنین ممکن است به درمان عوارض دیابت نوع ۱ و ۲ کمک کند.
۱.در بسیاری از این مطالعات مشخص شده است که کورکومین میزان قند خون و کلسترول خون را کاهش می دهد.
علاوه بر این:
۲.در آزمایشاتی بر روی موش ها مشخص شده است که کورکومین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند.
۳.کورکومین فعالیت گروهی از گلبول های سفید به نام ماکروفاژ ها را که باعث التهاب می شوند کم میکند. این میتواند نشان دهد که کورکومین به طور بالقوه می تواند بسیاری از عوارض دیابت را که در آن التهاب نقش دارد کاهش دهد.
۴.کورکومین عملکرد انسولین را بهبود می بخشد. این ماده مقاومت به انسولین را با کمک به ورود انسولین به سلول ها کاهش می دهد.
در مطالعهای که بر روی ۲۴۰ نفر در تایلند انجام شد، مشاهده شد که کورکومین توانست مانع از پیشرفت دیابت شود. تقریباً ۱۶٪ از ۱۱۶ نفری که در گروه مقابل بودند و کورکومین دریافت نمیکردند طی ۹ ماه به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. اما هیچ کس در این گروهی که روزانه ۲۵۰ میلی گرم "کورکومینوئید" دریافت می کردند دچار پیشرفت در دیابتش نشد.
۵. کورکومین از سلول های بتا که انسولین تولید می کنند، محافظت می کند. مطالعات نشان داده است، در موش هایی که کورکومین مصرف می کردند سلول های بتا سریعتر رشد کرده است و در نتیجه این موش ها توانستند بیشتر زنده بمانند.
۶. کورکومین از کلیه ها پشتیبانی می کند. این ماده باعث حذف کراتینین و اوره از خون می شود، و این همان کاری است که کلیه ها باید انجام دهند.
۷. کورکومین با سرطان مبارزه می کند. طبق تحقیقات سرطان انگلستان، "به نظر می رسد که این ماده می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد و از رشد بیشتر آنها جلوگیری کند. این ماده بیشترین تأثیر را بر سرطان پستان، سرطان روده، سرطان معده و سلول های سرطانی پوست دارد."
۸. کورکومین توانست عملکرد نعوظ را در موش هایی که "اختلال نعوظ ناشی از دیابت" داشتند، بهبود ببخشد. و ظاهرا این کار را با افزایش جریان خون به دستگاه تناسلی آنها انجام داده است.
۹. کورکومین در موش ها سرعت تخلیه معده را افزایش داد. و در واقع عمل هضم را بهبود بخشید. و این یعنی این ماده به طور بالقوه می تواند یک درمان با ارزش برای افراد مبتلا به عارضه ای به نام "گاستروپارزیس" باشد.
۱۰.کورکومین یک "آنتی اکسیدان" است. اکسیژن برای زندگی لازم است. با این حال، اکسیژن نیز چیز هایی را فاسد می کند، همانطور که می بینید وقتی آهن در معرض اکسیژن قرار میگیرد پوسیده میشود و به اکسید آهن تبدیل میشود و در نتیجه از بین می رود. مولکول هایی به نام ROS (گونه های اکسیژن واکنش پذیر) می توانند باعث پوسیده شدن رگ های خونی و اندام ها شوند (به رگ ها و اندام ها آسیب میرسانند). در برخی از مطالعات مشاهده شده است که کورکومین به پاکسازی ROS از بدن و در نتیجه به حفاظت از سلول ها در برابر اکسیداسیون کمک می کند.
در ویدیو زیر خانوم دکتر لادن گیاهی نکات فوق العاده ای از زرد چوبه رو برای افراد دیابتی بیان کردند که می تونید مشاهده کنید:
سلام ، ادویه جات نه فقط طعم و رنگ و مزه ی غذای ما رو بهتر میکند ، بلکه اثرات شفابخشی و درمانی خیلی خوبی هم برای ما میتونن داشته باشند که اتفاقاً میتونه مورد توجه ویژه افراد دیابتی قرار بگیره .
یکی از مهمترین ادویه جات که از هزاران سال پیش اثرات شفابخشی اون مورد توجه قرار گرفته هم در طب سنتی چینی ، طب آیورودا و حتی طب سنتی ایران زردچوبه هستش .
زردچوبه بیش از ۱۰۰ ترکیب فعال درش شناخته شده که مسئول اثرات ضد التهابی و ضد درد و در واقع سم زداینده و کنترل کننده قند خون هستند .
اما مهمترین ترکیب فعالی که توی زردچوبه هست مربوط به کورکومین است .
زردچوبه و این ترکیب فعال کورکومین که داخلش هست چه فایده ای برای افراد دیابتی بر اساس شواهد علمی موجود داره ؟ ببینین مطالعات مختلف داره نشون میده زردچوبه میتونه هم برای افرادی که در معرض دیابت هستند در پیشگیری از ابتلا به دیابت کمک کننده باشه و در واقع میتونه به بهبود حساسیت به انسولین کمک بکنه .
هم در مورد افرادی که دیابت دارند میتونه به کنترل بهتر قند خون در کنار درمان دارویی کمک بکنه ، و هم میتونه عوارض دیابت رو برای اینها کم بکنه .
مطالعاتی هست که نشون میده استفاده از زردچوبه میتونه نفروپاتی ، رتینوپاتی و چربی خون بالا رو در افراد دیابتی کمک بکنه که کمتر بشه و در واقع اونها از عوارض قلبی عروقی هم دورتر بشن .
البته نکته مهم این است که بسیاری از این مطالعات در انسان انجام نشده ، بعضی از مطالعات دزهای متفاوتی بوده ، خیلی از این مطالعات در کنار در واقع استفاده از داروی متفورمین انجام شده ولی نتایج این مطالعات خیلی امیدوار کننده و امید بخش است .
درسته که میگیم زردچوبه اینهمه خواص داره ولی یادتون باشه ، دز زیاد از حد اون میتونه مشکل ساز بشه (دز زیاد یعنی بیش از ۴ گرم در روز ) حالا شما شنیدین که زردچوبه اینهمه خاصیت داره اینطور نباشه که خودتون رو از زردچوبه جدا نکنید ، نه مصرف بیش از ۴ گرمش حتی میتونه برعکس قند خون رو به هم بزنه و حالت تهوع ایجاد کنه ، اسهال ایجاد کنه ، با اینکه مقدار متعادل زردچوبه برای کبد خوبه اگه بیش از حد استفاده بشه میتونه به کبد آسیب بزنه .
یه سری مطالعات میگه افرادی که سنگ کیسه صفرا دارن باید نسبتاً در مصرف زردچوبه ملاحظه کنند نه اینکه استفاده نکنند ولی مصرف زیاد و طولانی مدتش میتونه برای اونا در واقع مضر باشه .
یه نکته ی دیگه ای که کاربردی میتونه براتون باشه اینه که اگر شما زردچوبه رو همراه با فلفل سیاه و همراه با دارچین استفاده کنید از تاثیر اون برای کنترل قند خون بهتر میتونید استفاده کنید .
زردچوبه رو میشه به نوشیدنی ها هم حتی اضافه کرد ، چیزی که شاید تو کشور ما خیلی رایج نیست ولی تو خیلی از کشور ها زردچوبه، دارچین و عسل رو به شیر اضافه میکنند و به عنوان یه نوشیدنی خوب افراد دیابتی استفاده میکنند .
یا توی غذاها استفاده اون همراه دارچین قطعا کمک کننده هست .
حالا ادویه جات دیگری رو هم که بهتون به تدریج میگم و باهاش آشنا بشید میتونید ازشون استفاده کنید برای اینکه بتونید در کنار درمان داروییتون تاکید میکنیم سطح قند خونتون رو بهتر کنترل کنید .
موفق باشید .
توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
diabetesselfmanagement
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر