آیا خوردن مارچوبه میتواند به کنترل دیابت کمک کند؟
0 نظر
1498 روز پیش
مطالعه ای نشان می دهد که مارچوبه که یکی از سبزیجات محبوب است که میتواند دیابت را با کمک به افزایش ترشح هورمون انسولین و در نتیجه بهبود درکنترل میزان قند خون مدیریت کند.
برای دیدن اینکه آیا مارچوبه می تواند به کنترل دیابت کمک کند ، دانشمندان به موش هایی که مبتلا به دیابت بودند و مقدار انسولین در بدنشان کم بود و در نتیجه قند خون بالایی نیز داشتند ماده ی شیمایی از عصاره ی مارچوبه را تزریق کردند.
آنها گفتند: "این مطالعه نشان می دهد که عصاره مارچوبه اثرات ضد دیابتی دارد."
سپس آنها به نیمی از موش ها عصاره گیاه مارچوبه و به نیمی دیگر داروی ضد دیابتی به نام گلی بن کلامید دادند. و موش ها به مدت ۲۸ روز عصاره مارچوبه را در دوزهای کم و زیاد دریافت کردند.
همچنین ببینید:
و در نهایت مشخص شد که دوزهای بالای عصاره این گیاه توانسته است تاثیر قابل توجه و معنی داری بر روی تولید انسولین توسط لوزالمعده (ارگان آزاد کننده هورمون انسولین) در جریان خون داشته باشد.
این یافته ها از مطالعات قبلی که مزایای مارچوبه را برجسته می کردند ، پشتیبانی می کند.
مقاله ای در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد که نشان داد مارچوبه باعث افزایش ۸۱ درصدی جذب گلوکز توسط عضلات و بافتهای بدن می شود.
یک مطالعه جدید که در مجله بریتانیایی تغذیه انگلیس منتشر شده نشان می دهد که خوردن مارچوبه می تواند به کنترل دیابت نوع ۲ کمک کند.
محققان دریافته اند که مصرف منظم این سبزی می تواند سطح قند خون را کنترل کند و آن را در حد اعتدال نگه دارد وهمچنین تولید انسولین را در بدن افزایش دهد.
نتایج آزمایشات نشان داده است که مقادیر کم عصاره مارچوبه میتواند گلوکز خون را کنترل می کند اما تولید انسولین را بهبود نمی بخشد. اما دوزهای زیاد آن حتی میتواند تولید انسولین توسط لوزالمعده را نیز تقویت کند.
محققان میگویند: "این مطالعات نشان می دهد که عصاره مارچوبه اثرات ضد دیابتی دارد."
در زیر میزان مواد مغذی موجود در ۱ فنجان یا ۱۳۴ گرم مارچوبه خام آورده شده است:
انرژی (کالری) ۲۶.۸
کربوهیدرات (گرم) ۵.۲، شامل ۲.۵ گرم شکر
فیبر (گرم) ۲.۸
پروتئین (گرم) ۳.۰
کلسیم (میلی گرم ) ۳۲.۲
آهن (میلی گرم) ۲.۹
منیزیم (میلی گرم) ۱۸.۸
فسفر (میلی گرم) ۶۹.۷
پتاسیم (میلی گرم) ۲۷۱
روی (میلی گرم) ۰.۷
منگنز (میلی گرم) ۰.۲
کولین (میلی گرم) ۲۱.۴
سلنیوم (میکروگرم) ۳.۰
ویتامین C (میلی گرم) ۷.۵
فولات (میکرو گرم) ۶۹.۷
بتائین (میلی گرم) ۰.۸
بتا کاروتن(میکرو گرم) ۶۰۲
لوتئین و زاگزانتین (میکرو گرم) ۹۵۱
ویتامین E (میلی گرم) ۱.۵
ویتامین K (میکرو گرم) ۵۵.۷
ویتامین A (میکرو گرم) ۵۰.۹
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
food.ndtv
diabetes
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر