چگونه می توان از لخته شدن خون جلوگیری کرد؟
0 نظر
1056 روز پیش
در برخی مواقع غلیظ شدن خون امکان پذیر می باشد. هنگامی که خون سبب ایجاد لخته در داخل شریان ها یا رگ ها می کند، این موضوع باعث یک مشکل جدی برای سلامتی می شود.
این نوع لخته های خون می توانند در بدن حرکت کرده و جریان خون به اندام ها را مسدود سازند. اگر لخته خون سبب انسداد جریان خون به یک عضو از بدن شود، این وضعیت می تواند کشنده باشد.
اقداماتی وجود دارد که می توان جهت پیشگیری از تشکیل لخته های خون انجام داد. در اینجا چند نکات کاربردی جهت جلوگیری از لخته شدن خون آورده شده است.
اغلب مواقع افراد مبتلا به لخته خون تا زمان ایجاد یک عارضه، هیچ علامتی ندارند. به این منظور مهم است که هر کاری که می توانید انجام دهید تا خطر ایجاد لخته خون را کاهش دهید. در اینجا به چند توصیه در مورد آنچه که باید انجام دهید و از چه چیزهایی باید اجتناب کنید اشاره شده است.
همچنین ببینید:
دستگاه گردش خون چیست و چگونه عمل می کند؟
چاقی با افزایش فشار داخل شکم، عدم تحرک و التهاب طولانی مدت در بدن مرتبط است. تمامی این موارد در افزایش خطر لخته شدن خون نقش دارند. در صورت نیاز با متخصص در مورد راه های سالم جهت کاهش وزن صحبت کنید.
ورزش منظم احتمال ایجاد لخته خون را کاهش می دهد. در صورت عدم تحرک به مدت طولانی؛ فعالیت بدنی سبک تا متوسط نسبت به ورزش شدید بهتر خواهد بود. در این زمینه می توان با متخصص مشورت کرد.
کم آبی احتمال ایجاد لخته خون را افزایش می دهد. بنابراین مصرف مقدار زیادی آب به صورت روزانه مهم است، به ویژه در صورت وجود عوامل خطر دیگر جهت ایجاد لخته شدن خون.
با نشستن طولانی مدت، مهم است تا جایی که می توانید بلند شوید و حرکت کنید. طبق توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها جهت پیشگیری از لخته شدن خون، در صورت امکان هر 2 تا 3 ساعت یکبار بایستید، حرکات کششی پاها، مچ پا و ساق پا را انجام دهید.
در صورت مصرف سیگار باید آن را ترک نمایید. تحقیقات نشان میدهد که سیگار کشیدن؛ حتی استفاده از سیگار الکترونیکی، خطر ابتلا به لخته شدن خون را افزایش میدهد. روش های زیادی جهت ترک سیگار وجود دارد. در شرایط نیاز از متخصص کمک و راهنمایی بخواهید.
کنترل سطح سدیم می تواند در کاهش احتمال لخته شدن خون نقش مهمی داشته باشد. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که بالا بودن یا پایین بودن سطح سدیم می تواند منجر به لخته شدن خون شود.
در برخی موارد می توان از جوراب های فشرده یا مخصوص برای جلوگیری از تشکیل یا حرکت لخته خون استفاده کرد. جهت انتخاب بهترین گزینه از پزشک مشورت بگیرید.
از داروهای خاص می توان برای جلوگیری از تشکیل لخته های خون یا جلوگیری از رشد بیشتر آنها استفاده کرد. این موارد شامل رقیق کننده های خون، مهارکننده های ترومبین و ترومبولیتیک ها می باشند.
افراد مختلف ممکن است دچار لخته خون شوند. 80 درصد از افراد که دچار لخته خون در پا می باشند؛ ترومبوز ورید عمقی یا یک یا چند عامل مشکل سلامتی دارند.
عوامل خطر می توانند ارثی باشند و در بدو تولد یا اکتسابی وجود داشته باشند، به این معنی که در طول زندگی ایجاد می شوند. بنابراین مهم است که از موقعیت ها و شرایطی که می تواند خطر را افزایش دهد آگاه باشید. برخی از این عوامل عبارتند از:
همچنین ببینید:
علت لخته شدن خون در پیشگیری از بارداری
برخی بیماری ها و شرایط سلامتی می توانند خطر تشکیل لخته خون را افزایش دهند. با داشتن هر یک از شرایط زیر بهتر است از پزشک کمک بگیرید:
لختههای خون میتوانند در هر جایی از بدن تشکیل شوند. علائم احتمالاً به نواحی که لخته در آن جریان خون را مسدود می کند بستگی دارد. در اینجا به برخی از علائم که باید از آنها آگاه بود اشاره شده است:
لخته خون می تواند باعث آسیب اندام، حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی شود. عوامل خطر زیادی وجود دارد که می تواند احتمال ایجاد لخته خون را افزایش دهد.
برخی عوامل که خطر لخته شدن خون را افزایش می دهند، ارثی می باشند، اما اقداماتی وجود دارد که می توانید جهت کاهش خطر کلی انجام دهید. با یک متخصص در مورد مصرف دارو و دیگر موارد کمک کننده مشورت کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر
بروملین و 7 مزیت طلایی آن - پزشک منپزشک من
ارسال شده : 935 روز پیش
[…] چگونه می توان از لخته شدن خون جلوگیری کرد؟ […]