علل تغییر رنگ ناخن پا و راه های درمان
0 نظر
992 روز پیش
تغییر رنگ ناخن پا یک مشکل رایج است. علل احتمالی این وضعیت از جمله آسیب های جزئی انگشت پا و برخی بیماری ها متغیر است.
ناخنهای پا معمولاً نیمه شفاف هستند اما بسته به علت؛ ممکن است به بنفش، سیاه، سبز یا زرد تغییر رنگ دهند.
چندین بیماری و عوامل می توانند باعث تغییر رنگ ناخن پا شوند. برخی از آنها نیاز به درمان ندارند اما برخی دیگر ممکن است نشانه یک بیماری خطرناک باشد که نیاز به درمان پزشکی دارد.
شرایطی که ممکن است باعث تغییر رنگ ناخن پا شود عبارتند از:
اصطلاح پزشکی قارچ ناخن اونیکومیکوزیس (Onychomycosis) است و سبب ایجاد 50 درصد از بیماری های ناخن به شمار می رود. قارچ ناخن یک عفونت رایج بوده که معمولاً دردناک نیست مگر اینکه شدید باشد.
قارچ ناخن اغلب ناخن انگشتان پا را تحت تاثیر قرار می دهد. عفونت معمولاً ابتدا روی انگشت شست پا ایجاد میشود.
قارچ ناخن پا اغلب می تواند به عنوان یک عفونت پوستی به نام پای ورزشکار شناخته شود. همچنین ممکن است زمانی رخ دهد که سایر مخمرها یا کپک ها از طریق ترک یا شکستگی در پوست یا ناخن وارد ناخن شوند.
یک مطالعه منتشر شده در PLOS Pathogens نشان داد که عفونتهای قارچی ناخن پا احتمالاً بر موارد زیر تأثیر میگذارند:
همچنین ببینید:
ویتامین های ضروری برای سلامت ناخن ها را بشناسید!
پسوریازیس نوعی اختلال است که باعث میشود بدن سلولهای پوست را سریعتر از تجزیه آنها تولید نماید، که منجر به تجمع پچ های پوستی در نواحی مختلف می شود.
طبق گفته انجمن پوست آمریکا (AAD)، افراد مبتلا به پسوریازیس اغلب در مقطعی از زندگی به پسوریازیس ناخن مبتلا میشوند که باعث موارد زیر در ناخن خواهند شد:
آسیب دیدگی می تواند باعث تغییر رنگ ناخن پا شود. یک ناحیه قرمز رنگ ظاهر شده که به مرور زمان بنفش و سپس قهوه ای یا سیاه می شود. این اتفاق ممکن است در اثر برخورد انگشت پا، استفاده از کفش تنگ جهت دویدن و یا هر موارد دیگر سبب پارگی رگ های کوچک و نشست خون در زیر ناخن انگشتان پا شود، رخ دهد.
افراد مبتلا به دیابت نسبت به دیگر افراد در برابر عفونت های قارچی بیشتر آسیب پذیر هستند، بنابراین تغییر رنگ ناخن پا می تواند نشانه ای از بروز یک بیماری یا عارضه در افراد بیمار محسوب گردد.
گردش خون ضعیف و کاهش حس در پاها اغلب با دیابت همراه است. به همین دلیل افراد ممکن است بدون آگاهی به پاهای خود آسیب رسانده و فرصتی برای ایجاد قارچ های ناخن فراهم سازند.
ملانوما نوعی سرطان پوست است که می تواند به صورت نوار تیره رنگ در طول ناخن پا ظاهر شود.
سندرم ناخن زرد یک اختلال نادر است که می تواند باعث زردی ناخن های پا، مشکلات تنفسی و تورم در پاها شود.
اگر لاک به عمق لایه های کراتین ناخن نفوذ کند، می تواند باعث تغییر رنگ ناخن پا شود. ناخن تغییر رنگ یافته در نهایت رشد می کند، اگرچه ممکن است زمان ببرد.
بیماری هایی که سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهند مانند بیماری های ریوی، دیابت و بیماری های کبدی، گاهی اوقات می توانند باعث تغییر رنگ ناخن شوند.
توجه به چنین تغییراتی لزوماً به این معنی نیست که فرد دارای یک بیماری جدی است. اما با این شرایط باید به پزشک مراجعه کرد.
تغییر رنگ ناخن سبب ایجاد رنگ های زیر در ناخن می شود:
سایر علائم مرتبط با تغییر رنگ ناخن پا عبارتند از:
بهترین درمان برای تغییر رنگ ناخن پا به علت آن بستگی دارد. با این حال مهم نیست که چه چیزی باعث آن می شود، درمان ناخن های تغییر رنگ پا همیشه زمان می برد زیرا ناخن ها به کندی رشد می کنند.
درمان قارچ ناخن دشوار است و تشدید این وضعیت رایج است. تحقیقات نشان می دهند که ضد قارچ های موضعی در درمان قارچ ناخن موثر نبوده و داروهای خوراکی می توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث آسیب کبد شوند.
طبق یک مطالعه انجام شده بر روی 18 نفر با استفاده از پماد ویکس VapoRub به عنوان یک پماد جهت رفع قارچ ناخن، موارد زیر گزارش داده شد:
در افراد مبتلا به علائم قارچ ناخن شدید، شکل ناخن پا تغییر کرده، درد ایجاد شده و درمان ها موثر نخواهند بود، پزشک ممکن است از دبریدمان ناخن برای کاهش ضخامت ناخن ها استفاده کند. همچنین احتمال اقدام به برداشتن ناخن با مواد شیمیایی و بدون جراحی وجود دارد.
درمان تغییر رنگ ناخن در افراد مبتلا به پسوریازیس ناخن عبارتند از:
بیشتر آسیبهای انگشتان پا با درمانهای خانگی مانند مسکنهای OTC و استراحت، یخ، فشار آوردن بر ناحیه و بلند بردن آن (RICE) بهبود مییابند. بدن معمولاً با گذشت زمان خون جمع شده را جذب و ناخن سالم جدید رشد میکند.
همچنین ببینید:
چطور ناخن هایمان را تقویت کنیم؟
در شرایطی که انگشت شست پا از آسیب دیدگی بهبود پیدا نماید در نتیجه تغییر رنگ ناخن نیز بدون درمان رفع خواهد شد. با بروز موارد زیر جهت درمان به پزشک مراجعه نمایید:
تغییر رنگ ناخن پا یک مشکل رایج بوده که عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارند.
رایج ترین علت تغییر رنگ ناخن پا، قارچ ناخن است که درمان آن سخت بوده اما به ندرت سبب ایجاد ناراحتی می شود.
علاوه بر آسیب دیدگی، بیماری هایی که سبب تغییر رنگ ناخن پا می شوند نیاز به درمان پزشکی دارند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر