آنچه در مورد خارش لب باید بدانید
0 نظر
1026 روز پیش
خارش لب ها به ویژه در صورت خشکی و ترک خوردن سبب ناراحتی می شود. دلایل مختلفی برای خارش لب ها وجود دارد.خشکی، زخم شدن یا خارش لب ها یک اتفاق رایج است که فرد می تواند با درمان های بدون نسخه (OTC) در خانه آن را تسکین دهد.
خارش لب ها معمولاً با آب و هوای سرد یا گرم ارتباط داشته یا به عنوان علائم آلرژی های فصلی یا تماسی ایجاد می شود.در موارد کمتر ممکن است فرد به دلیل بیماری زمینه ای، دچار خارش لب شود. در این شرایط نیاز به درمان پزشکی می باشد.
در این مقاله به بررسی علت خارش لب و روش های درمان و پیشگیری از آن می پردازیم.
خارش لب دلایل مختلفی دارد، از جمله:
همچنین ببینید:
لب هایی نرم و ابریشمی با عسل
شیلیت ساده که به عنوان ترک خوردگی شدید لب ها شناخته می شود، ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد، از جمله:
علائم رایج ترک خوردگی لب شامل خشکی، ترک و خارش است.
فرد می تواند با به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض آب و هوای سرد و استفاده از بالم لب یا پماد، ترک خوردگی لب را درمان کند.
شیلیت تماسی آلرژیک، درماتیت تماسی آلرژیک است که لب ها را درگیر می کند. مشابه سایر واکنش های آلرژیک پوستی می باشد.
هنگامی که ماده ای با لب تماس پیدا می کند، سبب تورم، قرمزی و خارش می شود. موادی که ممکن است باعث ایجاد شیلیت تماسی آلرژیک شوند عبارتند از:
برخی افراد این شکل از بیماری را به عنوان شیلیت رژ لب می شناسند، زیرا مواد تشکیل دهنده رژلب ها می توانند به عنوان محرک عمل کنند.
معمولاً میتوان شیلیت تماسی آلرژیک را با کورتیکواستروئیدهای موضعی یا نرمکنندهها درمان کرد.
شیلیت مرتبط با دارو زمانی رخ می دهد که ضایعات در اطراف لب ها به دلیل داروها ظاهر می شوند.
محققان پیشنهاد میکنند که رتینوئیدها و سایر داروها، از جمله آنتیبیوتیکهای موضعی، بیحس کنندههای موضعی و محصولات مراقبت از لب، منجر به التهاب یا کی لیت مربوط به داروها می شوند.
برخی افراد ممکن است واکنش آلرژیک نسبت به دارو یا رتینوئید داشته باشند که باعث خشکی و ترک لبها و خارش لب ها می شود.
تعویض داروها و استفاده از مرطوب کننده متفاوت به تسکین التهاب کبدی مرتبط با دارو کمک می کند.
شیلیت عفونی التهاب لب است که به دلیل عفونت رخ می دهد. چندین علت کلی برای شیلیت عفونی وجود دارد، از جمله:
درمان شامل درمان بیماری زمینه ای است. با این حال پزشک ممکن است علائم را با استفاده از پمادها و کرمها کاهش دهد، مانند:
هرپس سیمپلکس نوعی عفونت مقاربتی (STI) ناشی از ویروس است. این ویروس باعث ایجاد تاول های دردناک، قرمز یا تغییر رنگ در قسمت بیرونی لب ها شده و همچنین ممکن است بر اندام تناسلی تأثیر بگذارد.
این وضعیت ممکن است در ابتدا علائم شدیدی شبیه آنفولانزا همراه با زخم های دردناک روی لب ها ایجاد کند. ممکن است دوره های بعد شدت کمتری داشته باشند و در درجه اول شامل بروز تبخال شوند.
هیچ درمانی برای تبخال وجود ندارد. بلکه درمان بر پیشگیری از تشدید و کاهش علائم در هنگام بروز آن تمرکز دارد. داروهای ضد ویروسی خوراکی ممکن است به پیشگیری از بازگشت علائم کمک کنند.
برفک رشد بیش از حد کاندیدا است. کاندیدا قارچی است که روی پوست و اطراف غشاهای مخاطی زندگی کرده اما معمولاً هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند.
در صورت عدم تعادل، قارچ می تواند خارج از کنترل رشد کرده و باعث ایجاد لکه های سفید خارش دار و دردناک در دهان و ترک خوردن در گوشه های لب شود.
پزشک ممکن است داروی ضد قارچ جهت درمان برفک دهان تجویز کند.
اغلب می توان لب ها را با پماد یا بالم لب OTC درمان کرد. در صورت تشدید وضعیت، می توان از پزشک در مورد روش های دیگر جهت درمان خشکی و خارش لب ها مشورت گرفت.
در صورت ایجاد بثورات پوستی یا علائم دیگر، باید حتما به پزشک مراجعه کرد.
اگر علائم دیگر به همراه خارش لبها وجود داشته باشد، باید به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است نوعی بیماری زمینهای در ایجاد آن نقش داشته باشد.
در صورت ایجاد خارش لب، پزشک معاینه انجام داده و علائم را بررسی می کند. با وجود عدم اطمینان از علت بروز آن از زخم نمونه برداری انجام می گیرد.
اگر پزشک مشکوک به بیماری زمینهای باشد، ممکن است به آزمایشهای بیشتری نیاز باشد. گاهی اوقات آزمایش خون ممکن است به آنها در تشخیص کمک کند.
می توان از برخی موارد خشکی و خارش لب جلوگیری کرد. با توجه به آکادمی پوست آمریکا، برخی اقداماتی که فرد می تواند انجام دهد عبارتند از:
اگر فرد به یک بیماری زمینهای مبتلا باشد که باعث خارش لبها میشود، پزشک میتواند به او در مورد چگونگی کنترل این وضعیت و جلوگیری از بدتر شدن خارش لبها کمک کند.
همچنین ببینید:
علت تیرگی لب و درمان های خانگی آن
رایج ترین علت خارش لب عبارتند از:
افراد می توانند لب های خود را با بالم لب یا پماد درمان کنند. در صورت عدم بهبودی یا مشکوک بودن به بیماری زمینه ای، باید به پزشک مراجعه کرد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر