رژیم غذایی مایعات کامل و همه چیزهایی که باید بدانید
0 نظر
1053 روز پیش
رژیم غذایی مایعات کامل به این معنی است که افراد مجاز به مصرف غذای جامد نبوده اند و فقط مایعات مانند سوپ، آب میوه و اسموتی مصرف می کنند. برای اکثر افراد این رژیم غذایی موقتی بوده و به عنوان برنامه غذایی بلند مدت در نظر گرفته نمی شود.
مایعات کامل با مایعات شفاف متفاوت هستند. در رژیم غذایی مایعات شفاف، فرد فقط می تواند مایعات شفاف مانند آب، چای و آبگوشت مصرف کند.
مایعات کامل طعم متنوع تر و ارزش غذایی بیشتری را ارائه می دهند. ممکن است افراد علاوه بر انواع مایعات غلیظ مانند سوپ گوجه فرنگی از نمونه های پوره شده غذاهای مورد علاقه خود نیز استفاده کند.
غذاهایی که فرد باید در رژیم غذایی مایعات کامل مصرف کند به نیازهای غذایی و توصیه های پزشک بستگی دارد. افراد می توانند موارد زیر را مصرف کنند:
تمام غذاهایی که رژیم غذایی مایعات شفاف اجازه مصرف آنها را می دهند، عبارتند از:
دریافت پروتئین و فیبر کافی در یک رژیم غذایی مایعات کامل می تواند سخت باشد، بنابراین افرادی که از این رژیم غذایی پیروی می کنند به خصوص اگر این رژیم را بیش از چند روز انجام دهند باید غذاهای غنی از مواد مغذی را در اولویت قرار دهند.
همچنین ببینید:
آنچه در مورد رژیم بدنسازی وگان باید بدانید
برخی از نمونه غذاهایی که فرد قادر به مصرف آنهاست و ارزش غذایی بیشتری دارند، عبارتند از:
افراد باید با پزشک جهت مواد مجاز و غیرمجاز مصرفی در رژیم غذایی مایعات کامل مشورت کنند.
پزشکان معمولاً رژیم غذایی مایعات کامل را به عنوان یک روش کوتاه مدت در زمانی که فرد دچار مشکل پزشکی می باشد و با مصرف مواد جامد تشدید می یابد، توصیه می کند.
پزشک اغلب رعایت رژیم غذایی مایعات کامل را در شرایط زیر توصیه می کند:
برخی افراد ممکن است جهت کاهش وزن از رژیم غذایی مایعات کامل استفاده کنند، زیرا در رژیم غذایی مایعات کامل مصرف کالری زیاد دشوار خواهد بود.
رژیم های بسیار محدود کننده جهت کاهش وزن ایمن نیستند و پزشکان آنها را توصیه نمی کنند. افراد اغلب با بازگشت به رژیم غذایی عادی، وزن خود را دوباره به دست می آورند.
افرادی که رژیم مایعات کامل دارند باید از غذاهای جامد و همچنین غذاهای پوره شده اجتناب کنند.
چند نمونه از غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد عبارتند از:
برای اکثر افراد، رژیم غذایی مایعات کامل یک اقدام کوتاه مدت است. افرادی که باید برای مدت طولانی تری به رژیم غذایی مایعات کامل پایبند باشند، باید مراقب غذاهایی باشند که مصرف می کنند و از گزینه های ناسالم خودداری کنند.
پیروی از اقدامات زیر مفید خواهند بود:
دریافت مواد مغذی کافی در رژیم غذایی مایعات کامل، به خصوص طولانی مدت، بسیار دشوار است. رژیم مایعات کامل معمولاً ویتامین A، آهن، ویتامین B-12 و تیامین دارند.
افرادی که باید برای مدت طولانی رژیم غذایی مایعات کامل داشته باشند، ممکن است جهت جلوگیری از کمبودهای تغذیه ای نیاز به مصرف مکمل داشته باشند.
دریافت پروتئین، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری در رژیم غذایی مایعات کامل امکان پذیر است. با این حال انجام این کار مستلزم برنامه ریزی و دانش اولیه رژیم غذایی است.
افرادی که از این رژیم غذایی استفاده می کنند و در دوران نقاهت پس از جراحی هستند، ممکن است انرژی یا انگیزه ای برای جستجوی غذاهای سالم نداشته باشند. یکی از بزرگترین خطرات این است که فرد ممکن است به غذاهای آسان اما با ارزش غذایی کمتر مانند بستنی آب شده یا آبگوشتهایی با سدیم بالا تکیه کند.
اگرچه رژیم غذایی مایعات کامل بیش از رژیم مایعات شفاف میل فرد را برآورده می سازد اما همچنان دشوار و ناامیدکننده خواهد بود.
همچنین ببینید:
آیا رژیم های گیاهی برای شما خطری هم دارند؟
اگرچه پزشکان ممکن است رژیم غذایی مایعات کامل را برای شرایط مختلف توصیه کنند، برخی تحقیقات نشان می دهد که این رژیم غذایی ممکن است محدودتر از حد لازم است باشد.
به عنوان مثال یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که رژیم غذایی کامل برای افرادی که از پانکراتیت حاد خفیف بهبود می یابند، بی خطر است.
یک بررسی در سال 2012 به این نتیجه رسید که رژیم غذایی نرم برای افرادی که از پانکراتیت حاد خفیف بهبود می یابند، ایمن است.
افرادی که پزشک برای آنها رعایت رژیم مایعات را تجویز کرده است، باید از او در موارد زیر سوال شود:
پیروی از رژیم غذایی مایعات کامل می تواند سخت باشد. اگر نیاز به مصرف مایعات کامل برای مدت طولانی باشد، فرد باید با متخصص تغذیه مشورت کند تا اطمینان حاصل شود که مواد مغذی حیاتی کافی دریافت می کند.
در بسیاری از موارد، ممکن است بتوان با پوره کردن غذاهایی که معمولاً فرد از آن لذت می برد، یک رژیم غذایی رضایت بخش و مغذی داشت.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر