فواید سلامتی حمص و طرز تهیه آن
0 نظر
1041 روز پیش
حمص از نوعی دستورالعمل قدیمی نواحی خاورمیانه گرفته شده است. معمولاً حاوی مواد طعمدهنده اضافی مانند آب لیمو، نمک و روغن زیتون است.
بسیاری افراد از دیگر مواد از جمله فلفل قرمز، پودرسیر و یا آجیل نیز استفاده می کنند.
ارزش غذایی حمص به برند خاصی که فرد خریداری می کند بستگی دارد، بنابراین باید برچسب ارزش غذایی محصول را بررسی کنید. برخی محصولات حاوی سدیم بیشتری نسبت به دیگر انواع هستند.
طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک وعده معمولی 100 گرم حمص معمولاً شامل موارد زیر است:
حمص یک غذا با چربی متوسط است، بنابراین می تواند بخشی از یک رژیم غذایی کم چرب به شمار رود. همچنین یک ماده غذایی با پروتئین نسبتاً بالا در نظر گرفته می شود که برای افراد گیاهخوار و وگان مناسب است.
با این حال سدیم بالایی دارد، اما به طور کلی برای افرادی که از رژیم های غذایی کم سدیم پیروی می کنند، خطراتی به همراه دارد.
با مصرف بیش از یک وعده حمص؛ احتمال مصرف سدیم بیش از حد مجاز (زیر 2300 میلی گرم در روز) وجود دارد.
حمص سرشار از چندین ماده مغذی مهم از جمله فیبر و پروتئین است. یک مطالعه در سال 2016 نشان داد افرادی که نخود یا حمص مصرف می کنند فیبر، چربی غیراشباع، ویتامین های آنتی اکسیدان، منیزیم، پتاسیم و آهن بیشتری دریافت می کنند.
این موضوع به دلیل وجود این مواد مغذی در حمص می باشد. با این حال این مطالعه ارتباط مصرف حمص و افزایش مواد مغذی در بدن را اثبات نکرد.
یک مطالعه در سال 2020 تأکید می کند که قرار دادن حمص در رژیم غذایی سبب تغذیه سالم می شود. حمص در مقایسه با دیگر میان وعده ها بسیار سالم است.
یکی دیگر از فواید حمص به تاثیر آن در کنترل وزن می توان اشاره کرد.
همچنین ببینید:
معرفی مغذی ترین مواد غذایی
حمص در مقایسه با بسیاری از غذاهای گیاهی و وگان، پروتئین نسبتاً بالایی دارد، بنابراین مصرف آن ممکن است دریافت پروتئین کافی را برای فرد آسان سازد.
این موضوع اغلب برای افراد باردار یا شیرده، افراد با سن بیش از 50 سال سال و دیگر افرادی که نیاز به مصرف پروتئین بیشتر دارند، دارای اهمیت است.
حمص قند نسبتاً کمی دارد، به ویژه در مقایسه با سایر میان وعده های رایج.
مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند حمص ممکن است سبب احساس سیری و کنترل قند خون شود. این موضوع می تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 موثر واقع گردد.
یک مطالعه در سال 2020 بر روی 39 فرد بزرگسال تاثیر حمص بر کنترل قندخون را نشان داد. محققان دریافتند شرکتکنندگانی که از حمص به عنوان یک میان وعده استفاده می کردند دارای کاهش 5% قندخون شدند.
مطالعات نشان می دهد که حمص ممکن است به کنترل اشتها کمک کند. برای افرادی که سعی در کاهش یا حفظ وزن سالم دارند، مصرف حمص ممکن است در این موضوع موثر باشد.
محققان دریافتند مصرف حمص با کاهش 70% گرسنگی و مصرف آن به عنوان میان وعده با کاهش 20% مصرف تنقلات همراه بود.
حمص سدیم بالایی دارد. سدیم یک ماده مغذی حیاتی است، اما مصرف زیاد آن با خطر بالای فشار خون مرتبط است. با گذشت زمان، این موضوع می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
خطر دریافت بیش از حد سدیم از حمص در میان افرادی که رژیم غذایی سدیم بالایی دارند و افرادی که بسیار بیشتر از یک وعده غذا می خورند، بیشتر است.
افراد مبتلا به آلرژی باید به مواد تشکیل دهنده حمص در زمینه سلامتی توجه کنند.
مصرف بیش از حد حمص اثرات منفی بر سلامتی داشته و فرد را از داشتن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از سایر غذاها و مواد مغذی باز می دارد.
افراد گاهی حمص را در کنار غذاهایی که ارزش غذایی نسبتاً پایینی دارند، مانند چیپس؛ مصرف می کنند. این عمل کالری و سدیم دریافتی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
مواد لازم:
برخی افراد نمک را به دستور غذا اضافه می کنند، اما این ممکن است برای افرادی که مایل به کاهش مصرف نمک هستند ایده آل نباشد. در زیر برخی از مواد جایگزین جهت عطر و طعم بیشتر وجود دارد.
تمام مواد به جز نخود را پوره کنید تا خمیر یکدست ایجاد شود. نخود را اضافه کنید، سپس مخلوط را هم بزنید تا یکدست شود.
برخی افراد ممکن است ترجیح دهند حمص را با نخود تازه تهیه کنند. برای این کار کافی است نخودها را بپزید سپس همراه با سایر مواد پوره کنید.
همچنین می توان مواد دیگری را به حمص اضافه کنید؛ برخی از آنها عبارتند از:
همچنین ببینید:
مواد مغذی برای کودکان
حمص بخشی از یک رژیم غذایی سالم می باشد. اما راههای زیادی برای به دست آوردن مواد مغذی موجود در حمص وجود دارد، بنابراین افرادی که آن را دوست ندارند، میتوانند سایر غذاهای حاوی پروتئین مانند آجیل یا عدس را امتحان کنند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر