علت خشکی پوست سر و درمان آن
0 نظر
1054 روز پیش
افراد می توانند در هر نقطه از بدن خود از جمله پوست سر پوست خشک داشته باشند. اگرچه خشکی پوست سر و شوره سر علائم مشابهی دارند، اما دلایل و درمان های متفاوتی دارند.
در این مقاله توضیح خواهیم داد که پوست سر خشک چیست و چه تفاوتی با شوره سر دارد. همچنین برخی از علل رایج خشکی پوست سر، برخی درمان های موجود و چند استراتژی پیشگیری را بررسی می کند.
خشکی پوست ممکن است هر ناحیه از بدن را تحت تاثیر قرار دهد. خشکی پوست با افزایش سرعت تبخیر پوست رخ می دهد.
خشکی پوست اغلب با موارد زیر همراه می باشد:
همچنین ببینید:
درمان خانگی شوره سر به صورت کامل
دلایل زیادی برای خشکی پوست وجود دارد، مانند رطوبت کم یا گرم شدن فضای داخلی خانه. انجمن پوست آمریکا خاطرنشان می کند خشکی پوست اغلب خطرناک نیست.
با این حال گاهی اوقات یک بیماری پوستی زمینه ای ممکن است دلیل خشکی پوست سر باشد. در این صورت ممکن است فرد نیاز به درمان پزشکی داشته باشد.
طبق گفته آکادمی پوست آمریکا (AAD)برخی افراد بیش از دیگران در معرض خطر خشکی پوست هستند. این افراد عبارتند از:
بسیاری از موارد مختلف می توانند منجر به خشکی پوست سر شوند. برخی از نمونه ها عبارتند از:
برخی مواقع بیماری زمینه ای نیز می تواند منجر به خشکی پوست سر شود. این موارد شامل زیر است:
درماتیت آتوپیک رایج ترین شکل اگزما است. در کودکان، درماتیت آتوپیک باعث ایجاد بثورات خشک و خارش دار در هر نقطه از بدن می شود. در بزرگسالان، بثورات کمتر رایج است و ممکن است بزرگسالان دارای پوستی به شدت خشک که راحت تحریک می شوند دچار این بیماری شوند.
درماتیت تماسی که شکل دیگری از اگزما محسوب می شود، زمانی اتفاق میافتد که پوست نسبت به چیزی که با آن تماس پیدا میکند واکنش آلرژیک نشان دهد.
محصولات مراقبت از مو، رنگ مو و لوازم جانبی مو، همگی می توانند منجر به درماتیت تماسی شوند. درماتیت تماسی مواردی مانند خارش، سوزش یا تاول زدن را به دنبال دارد.
حدود 50 درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس پوست سر می باشند. افراد دارای علائم زیر هستند:
بهترین درمان برای خشکی پوست سر بستگی به علت آن دارد.
در بسیاری از موارد، انتخاب سبک زندگی سالم مفید واقع می گردد. برخی از نمونه ها عبارتند از:
علل دیگر ممکن است نیاز به درمان بیشتر داشته باشند. اگر علت درماتیت تماسی باشد، ممکن است فرد به کورتیکواستروئید نیاز داشته باشد.
پزشکان توصیه میکنند که افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک از محرکها یا مواردی که شرایط را تشدید می سازند، اجتناب کنند. محرک ها برای تمامی افراد متفاوت است، اما برخی از موارد رایج عبارتند از:
گاهی ممکن است افراد نیاز به درمان پزشکی داشته باشند. پزشکان ممکن است شامپوهای مخصوص یا داروهای بیولوژیکی را توصیه کنند که در کنترل سیستم ایمنی موثر می باشند.
گاهی اوقات محصولات بدون نسخه می توانند به درمان پسوریازیس پوست سر کمک کنند.
افراد باید از شامپوهایی که حاوی سالیسیلیک اسید هستند استفاده نمایند.
در موارد شدیدتر پزشکان ممکن است فوتوتراپی را توصیه کنند که از اشعه ماوراء بنفش برای کند کردن رشد سلول های پوستی استفاده می کند، یا داروهای بیولوژیکی که در کنترل التهاب موثر است.
شوره سر یک بیماری شایع پوستی محسوب می گردد. باعث می شود پوسته های خاکستری یا سفید روی پوست سر و مو ایجاد گردد.
شوره سر فقط روی پوست سر تاثیر میگذارد، اما افراد با خشکی پوست سر معمولاً خشکی پوست را نیز در سایر قسمتهای بدن تجربه میکنند.
محققان از علت دقیق شوره سر مطمئن نیستند. با این حال ممکن است نتیجه سایر بیماری های پوستی باشد، مانند:
شرایط فوق همچنین می تواند منجر به خشکی پوست در پوست سر شود. فرد می تواند از شامپوهای دارویی برای درمان شوره سر استفاده کند.
موارد زیادی وجود دارد که افراد می توانند برای جلوگیری از خشکی پوست سر انجام دهند. این شامل:
افراد که مشکوک به بیماری پوستی هستند باید به پزشک مراجعه نمایند. این موضوع به ویژه درصورت ایجاد اختلال در امور روزمره دارای اهمیت می باشد.
پزشک پوست فرد را بررسی کرده و بهترین درمان یا اقدام را برای او توصیه می کند.
همچنین ببینید:
درمان خانگی خشکی پوست
فرد با پوست سر خشک ممکن است دچار خارش و پوسته شدن پوست شود. این وضعیت علائمی شبیه به شوره سر دارد اما با این وجود متفاوت است. این دو بیماری علل متفاوت و درمان های متفاوتی دارند.
بسیاری از موارد خشکی پوست سر خود به خود با تغییراتی در سبک زندگی برطرف می شود. این تغییرات شامل مصرف آب زیاد و اجتناب از شامپوهای قوی و محصولات مراقبت از مو است.
گاهی اوقات، خشکی پوست سر ممکن است نشانه یک بیماری پوستی باشد. در این صورت فرد باید با پزشک مشورت کند. پزشک با ارزیابی پوست بهترین درمان را توصیه می کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر