رژیم غذایی برای سیروز کبدی
0 نظر
1088 روز پیش
سیروز کبدی وضعیتی است که با ایجاد زخم در کبد مشخص می شود. این موضوع می تواند منجر به اختلال در عملکرد کبد و سایر عوارض جانبی، از جمله خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن و حالت تهوع شود.
سیروز کبدی علل مختلفی دارد، از جمله بیماری های کبدی، هپاتیت، نارسایی قلبی، برخی اختلالات خودایمنی و مصرف زیاد الکل. همچنین می تواند ناشی از بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد، وضعیتی که با چاقی و دیابت نوع 2 مرتبط است.
پیروی از یک رژیم غذایی سیروز کبدی می تواند به شما کمک کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید، از آسیب بیشتر به کبد محافظت و از عوارض طولانی مدت جلوگیری کنید.
به خاطر داشته باشید که توصیه های تغذیه ای بسته به عوامل مختلفی متفاوت است. در حالی که این مقاله برخی از دستورالعملهای اساسی برای رژیم سیروز کبدی را پوشش میدهد، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.
در صورت ابتلا به سیروز کبدی دریافت کالری کافی و پروتئین با کیفیت روزانه است. این کار می تواند به پیشگیری از سوء تغذیه و حفظ توده بدون چربی؛ بخشی از بدن شما که شامل چربی نیست، کمک کند.
توصیه کلی مصرف 16 تا 18 کالری و 0.45 تا 0.68 گرم پروتئین به ازای 0.45 کیلوگرم از وزن بدن در روز است.
این بدان معناست که فرد با وزن 68 کیلوگرم، باید 2400 تا 2700 کالری و 68 تا 102 گرم پروتئین در روز مصرف کند.
افراد مبتلا به سیروز کبدی باید غذاهایی دارای پروتئین را در اولویت قرار داده و منابع پروتئینی گیاهی و حیوانی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. افزودن پروتئین به هر وعده غذایی و میان وعده می تواند مصرف کلی پروتئین را افزایش دهد و در جلوگیری از دست دادن عضلات موثر باشد.
با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
همچنین ببینید:
دارو های مضر برای کبد و بیماری های کبدی
هنگام پیروی از رژیم غذایی سیروز کبدی، سعی کنید هر نوع غذا و نوشیدنی را که تجزیه آن برای کبد دشوار است محدود کنید.
مصرف غذاهای حاوی چربی های ناسالم مانند چربی های ترانس، از جمله غذاهای سرخ شده و میان وعده های فرآوری شده را محدود کنید.
سیروز کبدی می تواند بر توانایی کبد برای تولید صفرا، که برای هضم چربی ها لازم است، تأثیر بگذارد. منابع چربی فرآوری نشده مانند آجیل، ماهی قزل آلا و آووکادو به میزان متوسط مشکلی ندارد.
از آنجایی که سیروز کبدی می تواند عملکرد سیستم ایمنی را مختل سازد، بهتر است از گوشت، تخم مرغ و غذاهای دریایی خام یا نیم پز خودداری کنید. در غیر این صورت، شما در معرض خطر ابتلا به بیماری یا عفونت ناشی از غذا هستید.
در برخی موارد، پزشک ممکن است توصیه کند که مصرف سدیم خود را برای جلوگیری از آسیت محدود کنید. آسیت یک عارضه رایج سیروز است که با تجمع مایع غیرطبیعی در شکم مشخص می شود.
از آنجایی که سیروز می تواند نیازهای پروتئینی شما را افزایش دهد و بر توانایی کبد شما برای ذخیره کربوهیدرات ها تأثیر بگذارد، مصرف چند وعده غذایی و میان وعده های کوچک غنی از پروتئین و کربوهیدرات در طول روز نیز ممکن است مفید باشد.
در نهایت، برخی ویتامینها یا مواد معدنی ممکن است به مدیریت وضعیت شما کمک کنند، زیرا افراد مبتلا به سیروز ممکن است در معرض خطر کمبود مواد مغذی مانند روی، ویتامین D، ویتامین K و ویتامینهای B باشند.
برای توصیه های مکمل خاص که با سلامتی و نیازهای شما مطابقت دارد، با پزشک خود مشورت کنید.
اگرچه توصیههای دقیق رژیم غذایی بسته به سلامتی و نیاز شما متفاوت است، اما دستورالعملهای کلی وجود دارد که در هنگام پیروی از رژیم سیروز کبدی باید در مصرف و اجتناب از آنها دقت کرد.
رژیم غذایی برای سیروز کبدی باید بیشتر از غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه ها و حبوبات تشکیل شود.
رژیم سیروز کبدی باید از الکل اجتناب و غذاهای حاوی چربی های ناسالم یا سدیم را محدود کند.
اگرچه سیروز کبدی برگشت پذیر نیست، اصلاح رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از عوارض آن کمک کند.
به عنوان مثال محدود کردن مصرف غذاهای نمکی میتواند تعادل سدیم را بهبود بخشد و از احتباس مایعات و وضعیت مرتبط با آسیت جلوگیری کند.
تعدیل مصرف چربی های ناسالم می تواند از استئاتوره یا چربی اضافی در مدفوع محافظت کند، که می تواند نشانه سوء جذب در روده شما باشد.
تمرکز بر دریافت کالری کافی و مصرف انواع غذاها بسیار مهم است. این کار به جلوگیری از سوء تغذیه، که یک عارضه رایج سیروز است، کمک می کند.
سوءتغذیه نه تنها می تواند بروز و شدت علائم سیروز را افزایش دهد، بلکه می تواند عملکرد سیستم ایمنی را مختل سازد، توده عضلانی را کاهش دهد، بهبود زخم را کند و کیفیت زندگی شما را کاهش دهد.
دریافت پروتئین کافی بسیار مهم است. هدف مصرف مقدار زیادی از منابع پروتئینی با کیفیت بالا در طول روز، از جمله غذاهایی مانند گوشت، ماهی، مرغ، محصولات لبنی و حبوبات.
بسته به اینکه رژیم فعلی شما چگونه به نظر می رسد، انتقال به رژیم غذایی سیروز کبدی ممکن است تا حدودی دشوار باشد.
به عنوان مثال می تواند به معنای کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی هایی باشد که اغلب می خورید و از آن لذت می برید، مانند فست فود. علاوه بر این، محدودیت ها می تواند غذا خوردن در رستوران ها یا غذا خوردن در موقعیت های اجتماعی را سخت کند.
ممکن است لازم باشد رژیم غذایی را برای مدت طولانی دنبال کنید تا از آسیب بیشتر جلوگیری کنید.
بنابراین، باید با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.
همچنین ببینید:
عوارض مصرف الکل بر کبد
در حالی که یک برنامه غذایی بر اساس جزئیات بالا می تواند نقطه شروع خوبی برای افرادی باشد که مشکلات کبدی دارند، بهتر است با یک متخصص همکاری کنید. آنها می توانند به تعیین اینکه آیا رژیم سیروز کبدی برای شما مناسب است یا خیر کمک کنند.
آنها ممکن است ترکیب برخی تغییرات رژیم غذایی را با سایر درمانها، مانند داروهای تجویزی، روشهای پزشکی خاص یا تغییرات سبک زندگی مانند ورزش یا ترک سیگار توصیه کنند.
علاوه بر این، آنها ممکن است به شما توصیه کنند که از مکمل های خاصی برای محافظت در برابر کمبودهای تغذیه ای ناشی از سیروز و سوء جذب استفاده کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر
Thuhdulse
ارسال شده : 235 روز پیش
priligy fda approval Tetracyclines are excreted in human milk; however, the extent of absorption of doxycycline in the breastfed infant is not known