علت افتادگی پلک و درمان آن با ورزش
0 نظر
1104 روز پیش
شل شدن بیش از حد پلک به عنوان افتادگی پلک توصیف می گردد. افتادگی پلک می تواند ظاهر فرد را تغییر داده یا باعث مشکلاتی مانند تاری دید شود.
اصطلاح پزشکی افتادگی پتوز است. بلفاروپتوز اصطلاح خاصی برای افتادگی پلک است.
اگرچه شواهد علمی مبنی بر اینکه ورزش می تواند افتادگی پلک را بهبود بخشد وجود ندارد، اما برخی شواهد نشان می دهد که کار با عضلات صورت ممکن است در نواحی مورد نظر موثر باشد.
هیچ تحقیقی در مورد تمرینات برای افتادگی پلک وجود ندارد.
با این حال نتایج یک مطالعه در سال 2018 نشان می دهد که انجام ورزش های صورت حداقل سه بار در هفته به مدت حداقل 20 هفته می تواند ظاهر برخی از قسمت های صورت را بهبود بخشد. این مطالعه فقط شامل زنان میانسال بود، بنابراین تحقیقات بیشتری نیاز است.
این امکان وجود دارد تمریناتی که عضلات اطراف چشم را مورد هدف قرار می دهند، در صورتی که فرد به طور منظم آنها را انجام دهد، منجر به بهبود جزئی در افتادگی پلک شود.
برای تعیین اینکه آیا تمرینات باعث بهبود پتوز می شوند یا خیر، درک عوامل متعددی که می توانند باعث افتادگی شوند مفید است. علل اصلی افتادگی پلک عبارتند از:
پتوز یا افتادگی پلک ممکن است در هر سنی در یک یا هر دو چشم ایجاد شود.
همچنین ببینید:
افتادگی پلک (پتوز) چیست؟
هنگامی که پزشک پتوز را در فردی کمتر از 1 سال تشخیص می دهد، به آن پتوز مادرزادی می گویند. طبق یک مطالعه، پتوز مادرزادی رایج نیست و تنها در حدود 1 از هر 840 نوزاد رخ می دهد. علل کلی پتوز مادرزادی عبارتند از:
در صورتی که افتادگی در مراحل بعدی زندگی ایجاد شود، پتوز اکتسابی گفته می شود. با افزایش سن، ماهیچه های پلک که مسئول بالا و پایین بردن پلک هستند ضعیف شده و باعث افتادگی آن می شود. پوست و تاندون های پلک بالایی نیز شل می شوند. عوامل دیگری که ممکن است باعث پتوز اکتسابی شود عبارتند از:
هیچ تمرین خاصی وجود ندارد که محققان ثابت کرده باشند که افتادگی پلک را بهبود می بخشد، اما ورزش هایی که عضلات اطراف چشم را هدف قرار می دهند ممکن است فوایدی داشته باشند. تمریناتی که فرد می تواند امتحان کند عبارتند از:
این تمرین عضله پیشانی که به عضله پلک متصل بوده را مورد هدف قرار می دهد.
فرد می تواند این تمرین را با انجام مراحل زیر انجام دهد.
این تمرین نوعی تنفس پرانایاما است که افراد در یوگا برای افزایش انرژی و دفع سموم از آن استفاده می کنند. همچنین ممکن است به کشش عضلات اطراف چشم و انعطاف پذیری بیشتر کمک کند.
برخی افراد ممکن است این تمرینات را مفید بدانند، در حالی که برخی دیگر ممکن است متوجه تفاوت نشوند. تکرار تمرینات چند بار در روز می تواند موثر باشد.
افتادگی پلک همیشه نیاز به درمان ندارد، اما برخی افراد به دلیل زیبایی سعی در برطرف کردن آن دارند.
در برخی موارد، افتادگی پلک می تواند دید، به ویژه دید محیطی را مختل سازد. علاوه بر این پتوز در نوزادان می تواند منجر به تنبلی چشم (آمبلیوپی) شود و چشم پزشک معمولاً جراحی را توصیه می کند.
معمولاً فرد می تواند در همان روز عمل جراحی کرده و به خانه برود.
یک بی حس کننده موضعی چشم و ناحیه اطراف آن را بی حس می کند. جراح ممکن است فقط نیاز به تنظیم کوچکی در عضله بالابر داشته باشد. برای موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به تقویت عضله بالابر و اتصال مجدد آن به پلک داشته باشند.
اگرچه جراحی بی خطر است، اما همیشه مشکل را اصلاح نمی کند و ممکن است افراد به جراحی بیشتری نیاز داشته باشند.
همچنین ببینید:
پرش پلک چشم!
پزشکان ممکن است برای بزرگسالان مبتلا به پتوز اکتسابی یا مادرزادی یک داروی قطره چشمی به نام اکسی متازولین تجویز کنند. این دارو پلک ها را به باز شدن بیشتر تشویق می کند. برای بهترین نتیجه، فرد باید هر روز از این قطره ها استفاده کند. اکسی متازولین برای پتوز ناشی از آسیب یا مشکلات عصبی موثر نیست.
مجموعه ای از عوامل می توانند باعث افتادگی پلک شوند. پلک ها نیز ممکن است به دلیل افزایش سن افتادگی داشته باشند.
با اینکه هیچ مدرکی بر کارآمد بودن تمرینات برای افتادگی پلک وجود ندارد، اما برخی افراد بر این باورند که ورزش ماهیچه های صورت می تواند آنها را تقویت و سفت کند.
اگر افتادگی پلک دید را مختل می سازد یا بر روی فرد اثر منفی می گذارد، باید با پزشک مشورت کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر