دکتر زینو

پزشکی

دسته بندی

علت بوی بد پا و درمان خانگی آن

0 نظر

1091 روز پیش

علت بوی بد پا

برومودوز یا بدبو شدن پاها یک مشکل بسیار شایع است. این وضعیت به دلیل تجمع عرق است که باعث رشد باکتری روی پوست شده و در نهایت باکتری ها باعث ایجاد بوی بد می شوند. عفونت های قارچی نیز می تواند منجر به برومودوز شود. برومودوز قابل درمان است.

علت بوی بد پا و درمان خانگی آن

 

درمان خانگی بوی بد پا

این نکات می تواند به کاهش بوی پا کمک کند. مهم این است که این نکات را به طور منظم و با دقت دنبال کنید:

  1. پاهای خود را تمیز و مرتب نگه دارید
  2. از یک صابون ملایم برای شستن پاهای خود حداقل یک بار در روز استفاده کنید. بهترین زمان برای انجام این کار هنگام دوش گرفتن در زمان صبح یا عصر است. خشک کردن کامل پاها پس از شستشو بسیار مهم است. بین انگشتان پا توجه ویژه ای داشته باشید، رطوبت می تواند به راحتی باعث رشد باکتری شود.
  3. ناخن های پای خود را مرتب کوتاه کرده و آنها را تمیز نگه دارید.
  4. پوست سخت و مرده پا را با سوهان پا جدا کنید. پوست سخت زمانی که خیس است نرم و مرطوب می شود و مکانی را جهت رشد باکتری ایجاد می کند.
  5. جوراب های خود را حداقل یک بار در روز تعویض کنید. اگر در یک محیط گرم هستید، ورزش می کنید یا در هر موقعیت دیگری که ممکن است پاهایتان عرق کند، باید جوراب خود را بیشتر عوض کنید.
  6. دو جفت کفش داشته باشید که یک روز در میان آنها را استفاده کنید. این به هر جفت اجازه می دهد تا قبل از پوشیدن مجدد، یک روز کامل از عرق یا رطوبت کاملاً خشک شود. می توانید کفی های کفش خود را بردارید تا به خشک شدن مجدد آنها کمک کنید. کفش های خیس به باکتری ها اجازه رشد سریع می دهند.
  7. جوراب هایی را انتخاب کنید که رطوبت را به جای نگه داشتن آن روی پاهای شما جذب کنند. این موارد شامل جوراب های ضخیم و نرم ساخته شده از الیاف طبیعی یا جوراب های ورزشی است.
  8. در هوای گرم صندل های جلو باز بپوشید و در صورت لزوم پابرهنه در داخل خانه راه بروید تا اجازه خشک شدن به پاها داده شود.
  9. از کفش هایی که تنگ هستند یا ممکن است رطوبت را حفظ کنند، خودداری کنید.
  10. از مقداری پنبه آغشته به الکل روی پاهای خود بمالید. این کار به خشک شدن پاهای شما کمک می کند. از استفاده از آن بر روی هرگونه ترک پوست خودداری کنید.
  11. یک بار در روز از اسپری ضد قارچ بر روی پاهای خود استفاده کنید.
  12. کفی های خوش بو ضد عرق در کفش خود قرار دهید.
  13. انواع مختلفی از صابون های ضد قارچ و ضد باکتری را امتحان کنید.
  14. پاهایتان را در سرکه قرار دهید.
  15. به جوراب و کفش خود توجه کنید.

درمان‌های خانگی معمولاً به کاهش یا از بین بردن بوی پای شما کمک می‌کنند. با این حال اگر درمان‌های خانگی به کاهش برومودوز کمک نمی‌کند، باید به پزشک مراجعه کنید. آنها ممکن است ضد تعریق ها و صابون های قوی تری تجویز کنند و می توانند در مورد درمان های پزشکی برای تعریق بیش از حد (هیپرهیدروزیس) توصیه هایی ارائه دهند.

همچنین ببینید:

پدیکور یک راه عالی برای مراقبت از پاهای شما!

 

علت بوی بد پاها چیست؟

پاهای شما زیاد عرق می کنند. آنها غدد عرق بیشتری نسبت به سایر قسمت های بدن دارند. این غدد در تمام طول روز عرق تولید می کنند تا به خنک شدن بدن و مرطوب نگه داشتن پوست کمک کنند.

نوجوانان و زنان باردار بیشتر مستعد عرق کردن پا هستند زیرا بدن آنها هورمون هایی تولید می کند که باعث تعریق بیشتر آنها می شود. افرادی که در تمام طول روز در محل کار کفش می پوشند، تحت استرس زیادی هستند یا شرایط پزشکی دارند که باعث می‌شود بیشتر از دیگران عرق کنند.

به طور طبیعی برخی از باکتری ها روی پا وجود دارد. این باکتری ها به تجزیه عرق پا در هنگام ترشح کمک می کنند. اگر باکتری ها و عرق جمع شوند، بوی بدی ایجاد می شود. زمانی که فرد در کفش‌های خود عرق می‌کند، آن‌ها را در می‌آورد و سپس بدون اینکه اجازه دهد کاملاً خشک شوند، دوباره آن‌ها را بپوشد، در این صورت باکتری‌های بیشتری تشکیل می‌شوند.

بهداشت ضعیف نیز می تواند در ایجاد برومودوز نقش داشته باشد. عدم شستشوی مکرر پا یا تعویض نکردن جوراب حداقل یک بار در روز می تواند باعث رشد باکتری روی پاهای شما شود که در نهایت سبب بدتر شدن بوی پا شود.

 

نکته پایانی

اگرچه این یک وضعیت رایج است، اما برومودوز می تواند باعث شود شما احساس خجالت کنید. درمان برومودوز بسیار ساده است.

نکته مهم این است که مراقبت از پا را به بخشی منظم از روال بهداشتی خود تبدیل کنید. درمان‌های خانگی معمولاً بسیار مؤثر هستند، اما در موارد شدید پزشک می‌تواند درمان‌های قوی‌تری را تجویز کند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline