حسرت چیست؟ روش های مقابله با آن
0 نظر
1130 روز پیش
حسرت و پشیمانی یک واکنش عاطفی است و زمانی تجربه میشود که در نتیجه یک تصمیم اشتباه باشد. خوشبختانه روش های زیادی وجود دارد که میتوانید از طریق آن در درک و مدیریت احساسات حسرت و پشیمانی استفاده کنید. متخصصان سلامت روان با تخصص در درمان شناختی رفتاری (CBT) می توانند به این روند کمک کنند.
در طول زندگی افراد حسرت های کوچک و بزرگ را تجربه خواهند کرد. این موارد میتوانند به انگیزه رشد شخصی منجر شوند یا میتوانند شما را در مسیر افسردگی قرار دهند.
احساسات مرتبط با حسرت و پشیمانی خود را بپذیرید. این به شما در به حداقل رساندن درد تجربیات مشابه آینده کمک می کند.
به طور خاص شناسایی یا تصدیق احساسی که دارید به شما کمک می کند تا احساساتی را که تجربه می کنید بپذیرید.
سعی کنید از یک تصمیم اشتباه در گذشته درس بگیرید. اگر به تنبیه خود با پشیمانی های گذشته ادامه دهید، توانایی شما را برای تصمیم گیری بهتر در حال و آینده به خطر می اندازد. فکر کردن در مورد حسرت و پشیمانی فقط باعث می شود احساس بدتری داشته باشید. از این به عنوان فرصتی برای یادگیری و حتی الهام بخشیدن به خود برای انتخاب های جدید و بهتر در آینده استفاده کنید.
همچنین ببینید:
آغوش گرفتن و فواید آن برای آرامش
آیا دیگران را سرزنش کردید، احساسات خود را به حداقل رساندید یا آنها را به کلی نادیده گرفتید؟
این تکنیکها می توانند احساس پشیمانی را تقویت کرده و کنار آمدن با آنها را سختتر کنند. بدانید که این انتخاب در گذشته بوده است.
داشتن یک انتخاب بد در گذشته به این معنی نیست که شما برای همیشه محکوم به تکرار این اشتباه هستید. به خود اجازه دهید تا با استفاده از تجربه و به امید درک بهتر در مورد چگونگی واکنش مثبت، مجدداً با وضعیت مشابه مقابله کنید.
اگر پشیمانی شما به یک تصمیم مهم گذشته مربوط می شود، باید به خودتان زمان بدهید تا از عواقب آن انتخاب بهبود پیدا کنید. فکر کردن مداوم به آن باعث می شود افکار و احساسات منفی همیشه حضور داشته باشند. بر روی مواردی تمرکز کنید که به شما آرامش و انرژی می دهند. با گذشت زمان، احساسات منفی از بین خواهند رفت.
ذهن و انرژی خود را روی مواردی متمرکز کنید که نتیجه آن به شما احساس خوبی بدهد. وقت خود را با افرادی بگذرانید که با آنها احساس راحتی می کنید و می توانید صمیمانه با آنها صحبت کنید.
از دانش و تجربه ای که به دست آورده اید برای رسیدن به اهداف جدید استفاده کنید. از خود بپرسید آیا کاری وجود دارد که می توانید برای ترمیم آسیب قدیمی، پاسخ به موقعیت های آینده و ایجاد نتایج مثبت تر انجام دهید. اگر یاد گرفتید که هدفی که تعیین کرده اید واقع بینانه نیست هدف جدیدی را در محدوده احتمالات واقعی تر تعیین کنید.
اگر همچنان در دوره سرزنش خود و تفکر منفی قرار دارید، ممکن است برای متوقف کردن این الگوی رفتاری مضر به کمک حرفه ای نیاز داشته باشید. کمک گرفتن از یک درمانگر را در نظر بگیرید.
احساس پشیمانی و حسرت خوردن مکرر می تواند بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارد و باعث افسردگی، کاهش تمرکز، اعتماد به نفس پایین و احساس درماندگی شود. آنها همچنین می توانند باعث کم خوابی، کاهش اشتها و سردرد شوند. تحقیقات در مورد حسرت خوردن مداوم و پیامدهای پزشکی مرتبط با آن در افراد مسن نشان میدهد که میتواند باعث آسیبپذیری نسبت به علائم فیزیکی مانند درد قفسه سینه یا مفاصل، سردرد یا تنگی نفس و همچنین احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن شدید مانند بیماری قلبی شود.
انتخابهایی که در طول زندگی انجام میدهیم و میتوانند منجر به احساس پشیمانی و حسرت شوند، در دستههای متعددی قرار میگیرند، از جمله تحصیل، شغل، عشق، داشتن یا نداشتن فرزند و اوقات فراغت. وقتی به یک تصمیم اشتباه بهعنوان یک فرصت زندگی از دست رفته یا سوءاستفادهشده در نظر گرفته میشود که برنمیگردد، سطح حسرت خوردن بالاتر میرود.
محققان به این نتیجه رسیدند که سالمندان به ندرت اقدامات یا تصمیمات اشتباهی را انجام می دهند که حول محور اقدامات شخصی باشد. همانطور که فرصت ها با پیشرفت سال ها محو می شوند، دردناک ترین پشیمانی ها نیز محو می شوند.
درمان شناختی رفتاری (CBT) یک درمان کوتاه مدت است که برای کمک به افراد در شکستن الگوهای منفی مداوم تفکر در مورد پشیمانی استفاده می شود. این دارو برای کمک به بیماران در تغییر و شکل دادن به افکار و احساسات منفی استفاده می شود و در نتیجه نتیجه مثبت تری دارد. همچنین می تواند به تقویت مهارت های ارتباطی کمک کند.
همچنین ببینید:
کاهش استرس با داروهای گیاهی فوق العاده
ما تنها زمانی پشیمانی را نسبت به یک نتیجه بد تجربه میکنیم که در مقطعی از زمان، میتوانستیم از نتیجه منفی جلوگیری کنیم. اگر از فرصت توسعه، تغییر و رشد ناشی از یک تجربه منفی استفاده نکنید، پشیمانی و حسرت میتواند به همه چیز تبدیل شود. مشخص کنید که چرا پشیمانی شما اینقدر عمیق است و چگونه بیشتر در مورد ارزش ها و احساسات شخصی شما آشکار می شود. انجام این کار می تواند درک خود، معنا و هدف بیشتری ایجاد کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
choosingtherapy
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر