رابطه جنسی در طول شیمی درمانی
0 نظر
1091 روز پیش
انجام شیمی درمانی یک تجربه فیزیکی و احساسی است. در این مدت ممکن است از خود بپرسید که آیا داشتن رابطه جنسی بی خطر است یا خیر. این موضوع برای افراد متفاوت است اما به طور کلی، تا زمانی که اقدامات احتیاطی خاصی وجود داشته باشد، داشتن رابطه جنسی در شیمی درمانی بی خطر است.
از آنجایی که این تصمیم شخصی است و به نوع سرطان بستگی دارد، ضروری است قبل از درمان در مورد هر گونه سوال در مورد رابطه جنسی و شیمی درمانی با پزشک خود صحبت کنید.
همچنین ببینید:
چه ژن هایی بر سرطان سینه تأثیر می گذارند؟
اقدامات احتیاطی زیادی وجود دارد که باید در طول درمان شیمی درمانی انجام دهید، از جمله موارد مربوط به فعالیت جنسی. دانستن اینکه چه زمانی رابطه جنسی بعد از شیمی درمانی بی خطر است به عوامل مختلفی از جمله سلامت جسمانی، عاطفی و سطح راحتی فرد بستگی دارد.
بر اساس یک مقاله در سال 2014، رابطه جنسی به طور کلی در طول درمان شیمی درمانی ایمن در نظر گرفته می شود تا زمانی که شیوه های جنسی ایمن وجود داشته باشد. این موارد شامل پیشگیری از بارداری، محافظت در برابر عفونت و اجتناب از قرار گرفتن شریک زندگی در معرض شیمی درمانی در مایعات بدن مانند مایعات واژن یا مایع منی است.
در نهایت، این تصمیمی است که باید با کمک پزشک گرفته شود.
اگر تعداد گلبولهای سفید خون یا تعداد پلاکتهای خون شما از انواع خاصی از شیمیدرمانی کم است، ممکن است لازم باشد از رابطه جنسی اجتناب کنید.
پلاکت های زیر 50000 شما را در معرض خطر افزایش عفونت یا خونریزی قرار می دهد. پلاکت ها می توانند در برابر خونریزی و کبودی در حین رابطه جنسی محافظت کنند.
اگر فرد دچار سرطان دستگاه تناسلی، مجاری ادراری یا راست روده باشد، ممکن است قبل از رابطه جنسی به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز باشد. در این شرایط، پزشک تعیین می کند که چه زمانی داشتن رابطه جنسی برای بی خطر است.
طبق گفته موسسه ملی سرطان، شیمی درمانی می تواند باعث تغییراتی در تخمک و اسپرم شود که می تواند منجر به نقص مادرزادی گردد، به خصوص در 3 ماه اول بارداری. در طول شیمی درمانی باید در زمان رابطه جنسی از روش های پیشگیری از بارداری استفاده کرد.
اگر قصد باردار شدن بعد از درمان دارید باید در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
مشخص نیست که آیا داروهای شیمی درمانی می توانند از طریق مایعات بدن به شریک زندگی شما منتقل شوند یا خیر. به همین منظور توصیه می شود که حداقل 48 تا 72 ساعت پس از درمان از کاندوم برای رابطه جنسی واژینال یا مقعدی یا سد دندان برای رابطه دهانی استفاده کنید.
این موضوع می تواند به جلوگیری یا حداقل کاهش دفع مایعات بدن کمک کند. در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
شیمی درمانی و پرتودرمانی می توانند باعث دیسپارونی، درد مکرر در لگن یا ناحیه تناسلی در هنگام مقاربت شوند. با متخصص در مورد گزینه های درمانی و مدت زمانی که این درد ادامه می یابد صحبت کنید.
بدن شما در طول درمان تغییرات زیادی را تجربه می کند. در حالی که انرژی شما ممکن است بر روی تغییرات فیزیکی مورد نیاز برای بهتر شدن متمرکز باشد، ممکن است از خود بپرسید که چگونه می توان تمایل خود برای رابطه جنسی را کنترل کرد؟
همچنین ببینید:
اندازه تومور چه ارتباطی با مرحله سرطان پستان دارد؟
یکی از اولین مواردی که باید امتحان کنید این است که با پزشک خود در مورد احساس خود صحبت کنید. آنها می توانند در این موضوع به شما کمک کنند.
کمک گرفتن از روانشناس یا روانپزشک می تواند در این دوره بسیار موثر باشد. رفتن به مشاوره با شریک زندگی خود می تواند به برقراری ارتباط و ایجاد ایده هایی برای صمیمیت بیشتر با یکدیگر کمک کند.
شیمی درمانی می تواند باعث وقفه موقت در زندگی جنسی شما شود. اما راههای جدید ابراز عشق و محبت و راهنمایی پزشک، می تواند کمک کننده باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
sex-while-on-chemotherapy
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر