ترک های پوستی بعد از زایمان؛ پیشگیری و درمان
0 نظر
1119 روز پیش
افتادگی پوست یک تجربه کاملا طبیعی پس از بارداری است. در طول بارداری، پوست کشیده می شود؛ در نتیجه پس از زایمان پوست دچار افتادگی و به مرور ترک می شود.
سرعت بازگشت پوست به حالت طبیعی پس از زایمان به عوامل زیادی از جمله وزن، سن و ژنتیک بستگی دارد.
اگرچه افتادگی و ترک پوست خطرناک نیست، اما برخی از زنان به دلیل عدم زیبایی از این موضوع خوشحال نیستند.
داشتن سبک زندگی و رژیم غذایی سالم ممکن است به کاهش خطر افزایش سریع وزن در دوران بارداری کمک کند. اجتناب از افزایش وزن بیش از مقدار توصیه شده می تواند به کاهش احتمال شل شدن و ترک های پوستی بعد از بارداری کمک کند.
با ورزش کردن در دوران بارداری، احتمال بیشتری جهت برگشت به وزن اولیه بعد از زایمان وجود دارد. OWH خاطرنشان می کند که ورزش در دوران بارداری بی خطر است، زنان باید حداقل 2.5 ساعت ورزش هوازی در هفته انجام دهند.
همچنین ببینید:
علل ترک خوردگی پوست همراه با راهکارهایی برای تسکین آن!!!
برخی از ورزشهایی که عضلات شکم را تقویت میکنند، مانند پیلاتس و یوگا نیز در دوران بارداری بیخطر هستند. کلاس مناسب مخصوص زنان باردار مناسب ترین گزینه است.
دریافت طیف مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی در دوران بارداری به حمایت از جنین در حال رشد و حفظ سطح انرژی کمک می کند. رژیم غذایی سالم می تواند به افزایش تدریجی وزن در دوران بارداری کمک کند و در عین حال از افزایش بیش از حد وزن جلوگیری نماید.
با این حال، ترک های پوستی بخشی طبیعی از بدن پس از زایمان است و همیشه نمی توان از بروز آن جلوگیری کرد.
برای افرادی که ترک های پوستی پس از بارداری آزاردهنده می باشند، راه هایی برای بهبود این وضعیت وجود دارد. در زیر به برخی از این روش ها نگاه می کنیم.
ورزش می تواند به تقویت عضلات شکم بعد از بارداری کمک کند. توصیه می شود با ورزشهای ساده پس از زایمان شروع کنید و هر هفته به تدریج تا حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط انجام دهید.
افراد در صورت زایمان سزارین یا داشتن عوارض در زمان زایمان خود، باید با پزشک جهت شروع مجدد ورزش مشورت کنند.
تمرینات مانند پیلاتس و یوگا می توانند به سفت شدن و تقویت عضلات شکم کمک کنند، که ممکن است در ظاهر پوست شکم نیز موثر باشند. ورزش هایی مانند پیاده روی سریع، دویدن، دوچرخه سواری یا ایروبیک ممکن است به تقویت عضلات کمک کند.
رژیم غذایی متعادل و غنی از ویتامین ها، پروتئین ها و چربی ها به عضله سازی و تقویت کلاژن که یک پروتئین ضروری برای داشتن پوستی سالم و محکم است، کمک می کند.
مصرف آب زیاد نیز ممکن است خاصیت ارتجاعی و ظاهر پوست را بهبود بخشد.
شواهد کمی برای حمایت از این روش وجود دارد که روغن ها یا کرم های سفت کننده می توانند به کاهش شل بودن و ترک پوست پس از بارداری کمک کنند.
مطالعات دریافته اند که ماساژ پوست می تواند به افزایش جریان خون و تحریک فیبروبلاست ها کمک کند. این سلول ها در تولید کلاژن و الاستین نقش دارند که هر دو در سفت شدن پوست موثر هستند.
بدن به طور طبیعی کلاژن تولید می کند، اگرچه این فرآیند با افزایش سن کاهش می یابد. ممکن است مصرف مکمل کلاژن برای بهبود خاصیت ارتجاعی پوست مفید باشد.
اگرچه بیشتر مطالعات بر روی چین و چروک صورت تمرکز دارند، نتایج مکمل کلاژن خوراکی امیدوارکننده است. به نظر می رسد مکمل های کلاژن خاصیت ارتجاعی، هیدراتاسیون و تراکم کلاژن پوست را افزایش می دهند، که همگی ممکن است ظاهر پوست را بهبود بخشند.
درمانهای غیرجراحی، مانند درمان فرکانس رادیویی یا درمان با پالس شدید نور، میتوانند با گرم کردن لایههای پوستی و افزایش تولید کلاژن به سفت شدن پوست اضافی روی شکم کمک کنند.
افراد ممکن است به چندین جلسه نیاز داشته باشد و نتایج به تدریج طی چند ماه پس از درمان ظاهر شود.
همچنین ببینید:
انجام چه ورزش هایی در دوران بارداری ممنوع است؟
روشهای غیرجراحی راحت می باشند، زیرا معمولا کوتاه هستند و زمان بهبودی کمی وجود دارد. با این حال، ممکن است برای موارد شدید شل بودن و ترک های زیاد و عمیق پوست مناسب نباشند.
یکی از روش ها، جراحی است. این روش به نام ابدومینوپلاستی یا جراحی شکم معروف است. طبق گفته هیئت جراحی زیبایی آمریکا، نتایج تا زمانی که فرد پس از جراحی وزن ثابتی داشته باشد، دائمی است.
پوست شل با ترک های زیاد ممکن است هرگز بدون درمان پزشکی ظاهر قبل از بارداری خود را به دست نیاورد. با این حال، رژیم غذایی و ورزش می تواند به کاهش این مشکل بعد از بارداری به مرور زمان کمک کند.
بهبود وضعیت بستگی به موارد زیر دارد:
توجه به این نکته ضروری است که رحم حدود 6 هفته طول می کشد تا به اندازه قبل از بارداری منقبض شود و ممکن است چندین ماه زمان ببرد تا بدن وزن اضافی را که در دوران بارداری به دست آورده است از دست دهد.
خلاصه کلی
افتادگی و ترک بر روی شکم بعد از بارداری طبیعی است. عوامل زیادی می توانند بر شدت آن تأثیر بگذارند، از جمله سن، وزن، رژیم غذایی، سبک زندگی و عوامل ژنتیکی. رژیم غذایی سالم و متعادل به همراه ورزش در طول و بعد از بارداری ممکن است آن را به حداقل برساند.
تولیدکنندگان ادعا میکنند که داروهای خانگی و مکملهای مختلف ظاهر پوست شل را بهبود میبخشند، اما شواهد کمی برای حمایت از این محصولات وجود دارد.
روشهای جراحی مؤثرترین درمان برای زنان دارای پوست شل متوسط تا شدید است و در صورت حفظ وزن متوسط و پایدار پس از آن، نتایج میتواند دائمی باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر