علت سرگیجه صبحگاهی و پیشگیری از آن
0 نظر
1150 روز پیش
گاهی اوقات بیدار شدن در زمان صبح با سرگیجه معمولاً نگران کننده نیست. علل احتمالی سرگیجه صبحگاهی می تواند شامل کم آبی بدن، عفونت گوش، فشار خون پایین و عوارض جانبی دارو باشد. اکثر افراد اغلب دچار سرگیجه می شوند.
سرگیجه به روش های مختلف ظاهر می شود، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:
سرگیجه اغلب کوتاه مدت است و ممکن است همیشه علت واضحی نداشته باشد. با این حال، بیدار شدن مکرر با داشتن سرگیجه ممکن است نشانه یک بیماری خاص باشد.
کم آبی بدن در طول شب گاهی اوقات منجر به احساس سرگیجه پس از بیدار شدن از خواب می شود.
افرادی که در طول شب دچار کم آبی هستند، گاهی اوقات با احساس سرگیجه از خواب بیدار می شوند. سایر علائم کم آبی بدن می تواند شامل موارد زیر باشد:
دلایل بیدار شدن از خواب به علت کم آبی شامل موارد زیر است:
فشار خون پایین یا افت فشار خون می تواند در برخی افراد باعث سرگیجه شود. همچنین زمانی که فرد از حالت خوابیده یا نشسته به حالت ایستاده تغییر می کند، فشار خون می تواند به طور ناگهانی کاهش یابد.
همچنین ببینید:
احساس گیجی چیست و چه چیزی می تواند باعث آن شود؟
علائم افت فشار خون:
فشار خون پایین گاهی اوقات می تواند نشانه ای از بیماری دیگری مانند بیماری پارکینسون یا بیماری آدیسون باشد. استراحت طولانی مدت در رختخواب و برخی داروها مانند بتا بلاکرها نیز می توانند باعث کاهش فشار خون شوند.
برای افرادی که افت فشار خون را تجربه می کنند، ایستادن یا بلند شدن از رختخواب به آرامی و به تدریج می تواند به جلوگیری از سرگیجه کمک کند.
اگر دارویی باعث کاهش فشار خون شود، پزشک ممکن است تغییر دوز یا تغییر دارو توصیه کند. درمان هر گونه بیماری زمینه ای نیز می تواند به پیشگیری از علائم فشار خون پایین کمک کند.
برای افراد مبتلا به دیابت، مصرف بیش از حد انسولین می تواند باعث کاهش قند خون و سرگیجه در اوایل صبح شود.
سرگیجه در اوایل صبح می تواند نشانه ای از قند خون پایین یا هیپوگلیسمی باشد. قند خون پایین در افراد مبتلا به دیابت، به ویژه در افرادی که انسولین مصرف می کنند، بیشتر از افراد بدون این بیماری است.
در افراد مبتلا به دیابت، دلایل کاهش قند خون شامل موارد زیر است:
علائم قند خون پایین:
افرادی که به طور مکرر علائم قند خون پایین را تجربه می کنند باید به پزشک مراجعه کنند.
لابیرنتیت یک عفونت ویروسی یا باکتریایی گوش داخلی است که می تواند منجر به سرگیجه شود. این عفونت باعث التهاب ساختارهای ظریف گوش داخلی یا لابیرنتیت می شود که نقش مهمی در حفظ تعادل فرد دارد.
لابیرنتیت گاهی اوقات می تواند ایستادن را برای فرد دشوار سازد، به خصوص هنگام برخاستن از رختخواب.
سایر علائم لابیرنتیت:
لابیرنتیت بیشتر به دلیل عفونت ویروسی است و اغلب به دنبال سرماخوردگی یا آنفولانزا رخ می دهد. درمان معمولاً شامل استراحت و مصرف مایعات فراوان است.
برای افرادی که علائم شدیدتری دارند، پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش سرگیجه و حالت تهوع توصیه کند. همچنین اگر علت عفونت باکتریایی باشد، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز گردد.
برخی از داروها می توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث سرگیجه شوند. این داروها عبارتند از:
آپنه انسدادی خواب (OSA) نوعی اختلال خواب است که گاهی اوقات می تواند باعث سرگیجه صبحگاهی شود OSA زمانی اتفاق می افتد که تنفس فرد در طول خواب به طور مکرر قطع یا مسدود می شود. این وقفه ها خواب را مختل می سازد و می تواند بر سطح اکسیژن خون تأثیر بگذارد.
همچنین ببینید:
6 درمان طبیعی موثر برای حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری!!!
سایر علائم OSA می تواند شامل موارد زیر باشد:
در دراز مدت، OSA ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن مانند مشکلات قلبی، دیابت و آسم را در فرد افزایش دهد.
افرادی که علائم OSA دارند باید برای ارزیابی به پزشک مراجعه کنند. بسته به علت زمینه ای OSA در یک فرد، گزینه های درمانی می تواند شامل تغییرات سبک زندگی و جراحی باشد.
هیدراته ماندن با مصرف مایعات زیاد می تواند به پیشگیری از سرگیجه صبحگاهی کمک کند.
برخی از مداخلات سبک زندگی ممکن است به پیشگیری یا کاهش سرگیجه صبحگاهی کمک کند. این شامل:
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
افرادی که با حالت سرگیجه از خواب بیدار می شوند، بعید است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشند. با این حال، افرادی که به طور مکرر صبح ها دچار سرگیجه می شوند باید به پزشک مراجعه کنند. همچنین در صورت وجود علائم دیگر با سرگیجه، مشورت با پزشک ضروری است.
اگر سرگیجه همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع یا سردرد شدید رخ دهد، فرد باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.
خلاصه کلی
اکثر افراد ممکن است برخی مواقع دچار سرگیجه شوند که معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. با این حال، بیدار شدن با حالت سرگیجه از خواب ممکن است نشانه ای از بیماری باشد. علل احتمالی سرگیجه می تواند شامل کم آبی بدن، عفونت گوش، فشار خون پایین و عوارض جانبی دارو باشد.
افرادی که به طور مکرر با حالت سرگیجه از خواب بیدار می شوند یا علائم نگران کننده دیگری را در کنار سرگیجه تجربه می کنند، باید به پزشک مراجعه کنند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر