تسکین درد سیاتیک با حرکات کششی
0 نظر
1134 روز پیش
سیاتیک به تنهایی یک بیماری محسوب نمی شود، بلکه نوعی درد است که کمر و لگن را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل ناشی از تحریک یا فشرده شدن عصب سیاتیک است که از قسمت پایین کمر تا انگشتان پا امتداد دارد.
افراد مبتلا به سیاتیک اغلب دردی را تجربه می کنند که از لگن و پشت ساق پا انتشار می یابد. درد می تواند خفیف یا آنقدر شدید باشد که فرد ممکن است در ایستادن، نشستن یا حتی خوابیدن دچار مشکل شود. طیف وسیعی از درمان ها برای سیاتیک در دسترس است، از جمله کشش هایی که ممکن است به کاهش درد کمک کند.
عصب سیاتیک عصبی است که در قسمت تحتانی کمر در دو طرف ستون فقرات منشاء می گیرد. قبل از انشعاب به پایین هر پا از لگن عبور می کند. این عصب طولانی ترین عصب بدن است و باعث ایجاد حس در قسمت پا می شود.
سیاتیک خود یک آسیب یا بیماری نیست؛ بلکه یک علامت احتمالی از هر تعداد مشکلی است که ممکن است باعث درد عصبی شود که از لگن، پشت ساق پا و به مچ پا یا پا میگذرد.
برخی از افرادی که دچار این مشکل هستند، درد را به صورت سوزش توصیف می کنند. افراد ممکن است ضعف در پای آسیب دیده را تجربه کنند و درد ممکن است با حرکات ناگهانی مانند سرفه بدتر شود.
کشش برای تسکین درد
برخی از کششها ممکن است برای افرادی که درد ناشی از سیاتیک را تجربه میکنند تسکین دهنده واقع گردد.
اکثر افراد مبتلا به سیاتیک متوجه می شوند که کشش به تسکین درد کمک می کند. با این حال هر فردی که این علامت را دارد باید قبل از انجام هر گونه تمرین کششی با پزشک صحبت کند تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.
همچنین ببینید:
علائم، علت و روش های درمان انواع کمر درد
پزشک یا فیزیوتراپ ممکن است به افراد توصیه کند که هر روز چندین مورد از این حرکات کششی را انجام دهند:
تمرینهای ساده زیر میتوانند با کاهش تنش عضلانی، کاهش فشار روی عصب سیاتیک، رسیدگی به ثبات مرکزی و بهبود وضعیت بدن به تسکین درد کمک کنند. فرد باید هر تمرین را در محدوده ای بدون درد انجام دهد و در صورت احساس درد فوراً آن را متوقف کند.
1_ کشش زانو تا سینه
این تمرین به تقویت خم شدن ستون فقرات و کاهش بافت فشرده روی عصب سیاتیک کمک می کند. فرد می تواند این تمرین را با هر دو زانو یا فقط با یک زانو در یک زمان انجام دهد:
2_ حرکت کششی کبری
ژست کبرا بر روی ستون فقرات کار می کند. گسترش ستون فقرات به کاهش فشار ناشی از فتق دیسک کمک می کند.
3_ کشش لگن نشسته
کشش لگن نشسته نمونه ای از کشش پیریفورمیس است. هنگامی که عضله پیریفورمیس تحریک می شود، می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند. عصب سیاتیک ارتباط نزدیکی با پیریفورمیس دارد و از ستون فقرات از طریق پیریفورمیس حرکت می کند تا به پاها نیرو دهد.
4_ کشش همسترینگ ایستاده
همسترینگ به توبروزیته ایسکیال میچسبد، استخوانی است که هنگام نشستن فرد با سطح در تماس است. همچنین به عنوان استخوان نشسته شناخته می شود و می تواند بر سفتی و درد کمر تأثیر بگذارد. افزایش انعطاف پذیری در همسترینگ منجر به استرس کمتر کمر و فشار روی عصب سیاتیک می شود.
5_ پیچش ستون فقرات نشسته
پیچش ستون فقرات نشسته باعث ایجاد حرکت برای کاهش فشار روی مفاصل و عصب سیاتیک می شود.
همچنین ببینید:
پیشگیری، درمان و مدیریت کمردرد و گردن درد در دیابت!
6_ زانو تا شانه مقابل
این تمرین خم شدن ستون فقرات را تقویت می کند و کشش عمیقی در لگن ایجاد می کند تا به ایجاد فضایی برای عبور عصب کمک کند.
7_ ژست کبوتر دراز کشیده
این کشش می تواند به کاهش تنش در لگن کمک کند.
8_ کشش کشاله ران
این تمرین می تواند به تقویت عضلات کشاله ران کمک کند.
درمان
علاوه بر کشش، برخی از افراد که علائم سیاتیک را تجربه میکنند، سایر داروهای خانگی را برای کاهش درد و ناراحتی خود امتحان میکنند.
سایر درمان های خانگی عبارتند از:
کمپرس یخ: در چند روز اول پس از شروع درد، کمپرس سرد را چندین بار در روز بر روی ناحیه مورد نظر قرار دهید.
کمپرس گرم: استفاده از گرما در ناحیه درد بعد از چند روز اول.
داروهای ضد التهاب: مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه مانند ایبوپروفن برای کمک به کاهش درد.
افرادی که درد سیاتیک را بیش از یک ماه تحمل می کنند، باید به پزشک مراجعه کنند.
داروهای تجویزی که می توانند سیاتیک را درمان کنند عبارتند از:
علل
گزینه های درمانی سیاتیک تا حد زیادی به عامل ایجاد درد بستگی دارد.
برخی از علل شایع سیاتیک عبارتند از:
پیشگیری
همیشه نمی توان از سیاتیک جلوگیری کرد؛ با این حال برخی از اصلاحات در شیوه زندگی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سیاتیک را در فرد کاهش دهد.
به طور کلی، ورزش منظم به پیشگیری از سیاتیک کمک کند. علاوه بر این، حفظ وضعیت بدنی صحیح در هنگام نشستن و ایستادن ممکن است خطر ابتلا به این علامت را در فرد کاهش دهد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر