بررسی انسولین رگولار/ عوارض و ویژگی های رگولار
0 نظر
1343 روز پیش
انسولین رگولار چیست؟
انسولین هورمونی است که با کاهش سطح گلوکز (قند) در خون عمل می کند. انسولین رگولار یک انسولین سریع الاثر است و ظرف ۳۰ دقیقه پس از تزریق شروع به کار می کند ، اثربخشی اش در ۲ تا ۳ ساعت به اوج خود می رسد و تا ۸ ساعت نیز به کار خود ادامه می دهد.
انسولین رگولار برای بهبود کنترل قند خون در بزرگسالان و کودکان مبتلا به دیابت استفاده می شود.
انسولین رگولار ممکن است برای دیابت نوع ۱ یا دیابت نوع ۲ استفاده شود.
همچنین ببینید:
هشدارها
اگر دچار هیپوگلیسمی (افت قند خون) هستید ، نباید از انسولین استفاده کنید.
هیپوگلیسمی یا قند خون پایین ، شایع ترین عارضه جانبی انسولین است. علائم آن شامل سردرد ، گرسنگی ، سرگیجه ، تعریق ، تحریک پذیری ، مشکل در تمرکز ، سریع شدن تنفس، سریع شدن ضربان قلب، غش یا تشنج است (هیپوگلیسمی شدید می تواند کشنده باشد). در صورت تکرار در ابتلا به افت قند خون بهتر آن است که همیشه آب نبات یا قرص گلوکز به همراه داشته باشید.
قبل از مصرف این دارو
در صورت حساسیت به انسولین ، یا اگر دچار هیپوگلیسمی (قند خون پایین) هستید ، نباید به طور منظم از انسولین استفاده کنید.
انسولین رگولار برای استفاده افراد زیر ۲ سال تأیید نشده است. این دارو نباید برای درمان دیابت نوع ۲ در کودکان در هر سنی استفاده شود.
در صورت داشتن موارد زیر آنها را به پزشک خود اطلاع دهید:
بیماری کبد یا کلیه یا نارسایی قلبی.
مصرف برخی داروهای خوراکی دیابت در حین استفاده از انسولین ممکن است خطر بروز مشکلات قلبی جدی را افزایش دهد. در صورت مصرف داروهای حاوی پیوگلیتازون یا روزیگلیتازون این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورت بارداری یا شیردهی، پزشک خود را از این موضوع آگاه کنید.
در صورت بارداری یا تصمیم به باردار شدن ، دستورالعمل های پزشک خود را در مورد استفاده از انسولین رگولار دنبال کنید. کنترل دیابت در دوران بارداری بسیار مهم است و داشتن قند خون بالا ممکن است عوارضی را برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد.
انسولین را دقیقاً طبق دستورالعمل ارائه شده توسط پزشک استفاده کنید. تمام دستورالعمل های موجود در نسخه خود را دنبال کنید و تمام بروشورهای راهنمای مربوط به دارو را نیز بخوانید.
انسولین رگولار زیر پوست تزریق می شود. پزشک می تواند نحوه استفاده صحیح از دارو را به شما آموزش دهد. انسولین رگولار نباید با پمپ انسولین استفاده شود. این دارو را به رگ یا عضله تزریق نکنید.
همچنین ببینید:
بروشور دستورالعمل هایی که همراه با دارو به شما داده شده است را بخوانید و نکاتش را به درستی و با دقت دنبال کنید. اگر تمام نکات موجود در بروشور را به خوبی درک نکرده اید از پزشک یا داروساز کمک بخواهید.
فقط زمانی که آمادگی تزریق را دارید انسولین را وارد سرنگ و آماده تزریق کنید. در صورتی که دارو کدر به نظر می رسد ، رنگ آن تغییر کرده یا ذراتی در آن دیده می شود ، از آن استفاده نکنید.
پزشک شما به شما نشان می دهد که این دارو را در کدام قسمت بدن خود تزریق کنید. هر بار که تزریق می کنید از مکان متفاوتی استفاده کنید. تزریق را دوبار متوالی در یک نقطه انجام ندهید.
این دارو را به قسمت های آسیب دیده پوست ، نقاط حساس ، کبود ، زخمی و پوسته پوسته تزریق نکنید.
بعد از استفاده از انسولین رگولار ، باید ظرف ۳۰ دقیقه یک وعده غذایی بخورید.
هرگز سرنگ را با شخص دیگری به اشتراک نگذارید ، حتی اگر سوزن آن تعویض شده باشد. با استفاده مشترک از سرنگ می توانید عفونت یا بیماری را از فردی به فرد دیگر منتقل کنید.
ممکن است قند خون پایین (هیپوگلیسمی) داشته باشید و احساس گرسنگی ، سرگیجه ، تحریک پذیری ، گیجی ، اضطراب یا لرزش کنید. برای درمان سریع هیپوگلیسمی از یک منبع سریع الجذب قند (مانند آب میوه ، آب نبات ، کراکر ، کشمش یا نوشابه غیر رژیمی) استفاده کنید.
پزشک شما می تواند کیت تزریق اورژانسی گلوکاگون را نیز به شما تجویز کند تا در مواردی که هیپوگلیسمی شدید دارید و نمی توانید غذا یا نوشیدنی بخورید از آن استفاده کنید. مطمئن باشید خانواده و دوستان نزدیک شما می دانند که چگونه این تزریق را در مواقع ضروری برای شما انجام دهند.
همچنین مراقب علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی یا تکرر ادرار ، تاری دید ، سردرد و خستگی نیز باشید.
سطح قند خون می تواند تحت تأثیر استرس ، بیماری ، جراحی ، ورزش ، مصرف الکل ، داروها یا حذف وعده های غذایی قرار گیرد. قبل از تغییر دوز یا برنامه دارویی ، با پزشک خود مشورت کنید.
انسولین تنها بخشی از یک برنامه درمانی کامل است که ممکن است شامل رژیم غذایی ، ورزش ، کنترل وزن ، آزمایش قند خون و مراقبت های پزشکی خاص نیز باشد. بنابراین دستورات پزشک خود را بسیار دقیق دنبال کنید.
در مواقع اضطراری همراه داشتن شناسنامه پزشکی تان برای اطلاع دیگران از ابتلایتان به دیابت را فراموش نکنید.
این دارو را در ظرف اصلی خود که آن را از گرما و نور محافظت می کند، نگهداری کنید. از یخ زدگی یا نگهداری آن در نزدیکی بخش خنک کننده یخچال خودداری کنید. انسولین منجمد شده را دور بریزید.
نگهداری قلم های ویال باز نشده :
آنها را در یخچال قرار دهید و تا قبل از فرا رسیدن تاریخ انقضایشان مصرفشان کنید ؛ یا
آنها را در دمای اتاق نگهداری کنید و ظرف مدتی که در دستورالعمل استفاده شان آمده است از آنها استفاده کنید.
نگهداری قلم ها یا ویال های باز شده (در حال استفاده):
آنها را در دمای اتاق نگهداری کنید و ظرف مدتی که در دستورالعمل استفاده شان مشخص شده است از آنها استفاده کنید.
از هر سوزن و سرنگی فقط یک بار استفاده کنید .
اگر یک دوز مصرفی را فراموش کنم چه اتفاقی میفتد؟
در اسرع وقت آن دوز فراموش شده را استفاده کنید ، اما اگر تقریباً زمان نوبت دوز بعدی فرا رسیده است ، دوز فراموش شده را حذف کنید و دو دوز را همزمان استفاده نکنید.
انسولین را همیشه در دسترستان داشته باشید. قبل از اتمام کامل دارو ، نسخه خود را تمدید کنید.
در صورت مصرف بیش از حد چه اتفاقی میفتد؟
در این صورت با اورژانس تماس بگیرید. مصرف بیش از حد انسولین می تواند باعث ایجاد هیپوگلیسمی شود که مشکلی جدی و حتی تهدید کننده ی هوشیاری فرد می باشد. علائم هیپوگلیسمی یا همان افت قند خون شامل خواب آلودگی ، گیجی ، تاری دید ، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دهان ، مشکل در صحبت کردن ، ضعف عضلانی ، عدم تعادل و انجام حرکات ناشیانه یا تند ، تشنج یا از دست دادن هوشیاری است.
مارک انسولین مورد استفاده خود را بدون صحبت با پزشک یا داروساز تغییر ندهید. برخی از مارک ها قابل تعویض هستند ، در حالی که برخی دیگر نه. و این پزشک یا داروساز شما هستند که می دانند که کدام مارک ها می توانند جایگزین یکدیگر شوند.
انسولین می تواند باعث کاهش قند خون شود. تا زمانی که متوجه نشده اید که این دارو چگونه بر شما تأثیر می گذارد ، از رانندگی یا کار با ماشین آلات خودداری کنید.
از نوشیدن الکل خودداری کنید. نوشیدن الکل می تواند درمان دیابت شما را مختل کند.
در صورت داشتن علائم حساسیت به انسولین: قرمزی ، تورم ، تعریق ، بثورات پوستی خارش دار در سراسر بدن ، مشکل در تنفس ، سریع شدن ضربان قلب ، احساس بیهوشی یا تورم در زبان یا گلو.
و یا در صورت داشتن موارد زیر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
افت پتاسیم : گرفتگی عضلات پا ، یبوست ، ضربان نامنظم قلب ، افزایش تشنگی یا تکرر ادرار ، بی حسی یا سوزن سوزن شدن بدن ، ضعف عضلانی .
عوارض جانبی شایع انسولین ممکن است شامل موارد زیر باشد:
افت قند خون
تورم در دست یا پا
افزایش وزن
ضخیم شدن یا خالی شدن پوست محل تزریق دارو.
البته این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهند. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.
بسیاری از داروهای دیگر می توانند قند خون شما را تحت تأثیر قرار دهند یا اثرات انسولین را افزایش یا کاهش دهند. برخی از داروها همچنین می توانند علائم افت قند خون را در شما کاهش دهند ، و تشخیص اینکه قند خون شما پایین است را دشوار کنند. پزشک خود را از تمام داروهای فعلی خود و در کل هر دارویی که مصرف می کنید (یا مصرف آن را متوقف می کنید )، مطلع کنید. این داروها شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه ، ویتامین ها و محصولات گیاهی می شوند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
drugs
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر