لوبیا سیاه: فواید آن برای افراد دیابتی
0 نظر
610 روز پیش
لوبیا سیاه دارای انواع مواد مغذی گیاهی مانند ساپونین ها، آنتوسیانین ها، کامپرول و کورستین می باشد که همه آنها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.
نصف فنجان (۸۶ گرم) لوبیا سیاه پخته حاوی موارد زیر است:
در اینجا به چند خواص لوبیا سیاه که برای افراد مبتلا به دیابت نیز پر اهمیت است اشاره می کنیم:
فیبرهای غذایی معمولاً به عنوان یک عامل مهم در کاهش وزن و مدیریت وزن شناخته می شوند.
غذاهای سرشار از فیبر، احساس سیری را بعد از خوردن غذا را افزایش و اشتها را کاهش می دهند و در نهایت باعث احساس سیری طولانی مدت در فرد می شوند و در نتیجه کالری دریافتی را کاهش می دهند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند لوبیا سیاه خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و مرگ و میر را کاهش می دهند، در حالی که باعث بهبود سلامت کلی، افزایش انرژی و کاهش وزن می شوند.
کاهش سطح سدیم برای حفظ فشار خون در سطح طبیعی ضروری است.
لوبیا سیاه به طور طبیعی سدیم کمی دارد و حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که همه آنها به طور طبیعی فشار خون را کاهش می دهد.
مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از رژیم های غذایی دارای فیبر استفاده می کنند، سطح گلوکز خون پایین تری دارند.
علاوه بر این، استفاده از این ماده ی غذایی ممکن است بتواند در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ سطح قند خون، لیپیدها و انسولین را بهبود بخشد.
یک فنجان یا ۱۷۲ گرم لوبیا سیاه پخته شده دارای ۱۵ گرم فیبر است.
فیبر، پتاسیم، فولات، ویتامین B6 و محتوای فیتونوترینت موجود در لوبیا سیاه، همراه با سطح کلسترول در آن همگی از سلامت قلب حمایت می کنند.
فیبر موجود در لوبیا سیاه به کاهش میزان کلی کلسترول در خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.
ویتامین B6 و فولات از تجمع ترکیبی به نام هموسیستئین نیز جلوگیری می کند.
هنگامی که مقادیر بیش از حد هموسیستئین در بدن تجمع می یابد، می تواند به عروق خونی آسیب برساند و منجر به ایجاد مشکلات قلبی شود.
کورستین و ساپونین موجود در لوبیا سیاه نیز به محافظت از قلب کمک می کنند.
کوئرستین یک ضدالتهاب طبیعی است که به نظر می رسد خطر انسداد عروق را کاهش داده و از بدن در مقابل آسیب های ناشی از کلسترول بد محافظت می کند.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که ساپونین ها به کاهش سطح چربی خون و کلسترول خون کمک می کنند، تا از آسیب به قلب و عروق خونی جلوگیری می کند.
مانند بسیاری از حبوبات، لوبیا سیاه حاوی نشاسته، نوعی کربوهیدرات پیچیده است.
نشاسته با ذخیره انرژی، مانند “سوزاندن آهسته” عمل می کند که به آرامی توسط بدن هضم می شود و از افزایش سطح قند خون جلوگیری می کند.
بسیاری از ما می دانیم که لوبیا به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، جایگزین مناسبی برای گوشت است.
لوبیا حاوی مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری است که برای سلامتی مفید هستند اما بر خلاف گوشت فاقد چربی اشباع شده است.
لوبیا، از جمله لوبیا سیاه یک غذای فوق العاده برای بیماران دیابتی محسوب می شود.
مطالعات نشان می دهد که افزودن لوبیا سیاه به وعده غذایی می تواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ثابت نگه دارد.
یکی از دلایل اصلی اینکه چرا لوبیا سیاه یک گزینه عالی برای بیماران دیابتی است این است که شاخص گلیسمی آن پایین است، به این معنی که خوردن آن باعث افزایش قابل توجه سطح قند خون افراد نمی شود.
این به این دلیل است که لوبیا سیاه یک کربوهیدرات پیچیده است که مصرفش به افراد کمک می کند تا بتوانند سطح قند خون خود را مدیریت کنند.
زیرا بدن این فرم از کربوهیدرات را دیرتر از سایر کربوهیدرات ها هضم می کند.
اولاً، غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند مانند لوبیا سیاه باعث بهبود کنترل سطح قند خون، جلوگیری از افزایش وزن و کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می شوند.
محققان دانشگاه تورنتو برای بررسی اینکه آیا افزایش مصرف غذاهای دارای شاخص گلیسمی پایین برای کنترل سطح قند خون و سایر پارامترهای سلامتی مفید است یا خیر، ۱۲۱ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ را مورد بررسی قرار دادند.
در این آزمایش، محققان شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند و به طور تصادفی به هر گروه یک رژیم غذایی را برای مدت ۳ماه دادند.
رژیم غذایی، دارای غذاهای با شاخص گلیسمی پایین که در آن شرکت کنندگان مجبور بودندحداقل یک فنجان حبوبات در روز بخورند و رژیم دیگری که در آن مصرف فیبر نامحلول تهیه شده از محصولات گندم کامل افزایش یافته بود.
محققان دریافتند شرکت کنندگانی که مصرف حبوبات خود را افزایش داده بودند سطح A1C را از ۷.۴٪ به ۶.۹٪ کاهش داده بودند، در حالی که این میزان برای افرادی که مقدار بیشتری گندم کامل مصرف می کردند از ۷.۲٪ به ۶.۹٪ کاهش یافته بود.
رژیم غذایی دارای حبوبات به دلیل کاهش فشار خون، در مقایسه با رژیم غذایی دارای گندم کامل، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
علاوه بر این، بدن شرکت کنندگان در رژیم غذایی دارای حبوبات توانسته بود سطح کلسترول کل و تری گلیسیرید را به طور متوسط کاهش دهد.
می دانیم که لوبیا سیاه دارای کربوهیدرات زیادی است پس آیا مصرف آنها برای افراد دیابتی بی خطر است؟
لوبیا، از جمله لوبیا سیاه حاوی کربوهیدرات است، اما حاوی مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی، پروتئین و سایر مواد مغذی نیز هست و شاخص قند خون نسبتاً پایینی دارد.
غذاهای دارای شاخص گلیسمی پایین نسبت به غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند گزینه های بهتری برای تثبیت سطح قند خون هستند.
اکثر پزشکان از گنجاندن غذاهای دارای شاخص گلیسمی پایین در برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت حمایت می کنند.
غذاهای دارای شاخص گلیسمی نسبتاً بالا دارای رده بندی بالای ۵۰ و اغلب بین ۷۵ تا ۱۰۰هستند.
بیشتر لوبیاها دارای شاخص گلیسمی در محدوده ۲۰ الی ۵۰ هستند. این عدد آنها را در نیمه پایینی سیستم رتبه بندی شاخص قند خون قرار می دهد.
پس بنابراین لوبیا سیاه یک غذای سالم و بی خطر محسوب می شود حتی برای افراد مبتلا به دیابت.
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر
Fran Candelera
ارسال شده : 104 روز پیش
Fran Candelera This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!
WSAMvYdr
ارسال شده : 135 روز پیش
QUYLtwgiDIjv
URL Shortener
ارسال شده : 147 روز پیش
Hi, I'm Jack. Your website has become my go-to destination for expert advice and knowledge. Keep up the fantastic work!