وحشت خواب (ترس های شبانه) و آنچه باید بدانید
0 نظر
867 روز پیش
وحشت خواب قسمت هایی از جیغ زدن، ترس شدید و لرزیدن در هنگام خواب هستند. همچنین به عنوان وحشت شبانه شناخته می شود.
وحشت خواب اغلب با راه رفتن در خواب همراه است. وحشت شبانه به عنوان یک پاراسومنیا در نظر گرفته می شود یک اتفاق ناخواسته در طول خواب.
یک دوره وحشت خواب معمولاً از چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد، اما ممکن است دورههای آن بیشتر طول بکشد.
وحشت خواب تقریباً 40 درصد از کودکان و درصد بسیار کمتری از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد. وحشت شبانه معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست.
وحشت شبانه در صورتی که باعث ایجاد مشکل در خواب کافی شود یا خطری برای ایمنی ایجاد کند، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.
وحشت خواب با کابوس های شبانه متفاوت است. در كابوس بيننده از خواب بيدار می شود و ممكن است جزئيات را به خاطر بياورد، اما فردي كه دچار وحشت شبانه است، همچنان خواب است.
بچه ها معمولاً هیچ چیزی را از وحشت خواب خود در صبح به یاد نمی آورند. بزرگسالان ممکن است تکه ای از خواب را که در هنگام وحشت شبانه دیده بودند به یاد بیاورند.
وحشت خواب معمولاً در یک سوم اول تا نیمه اول شب و به ندرت در هنگام چرت زدن رخ می دهد. وحشت شبانه ممکن است منجر به راه رفتن در خواب شود.
در طول دوره وحشت خواب، فرد ممکن است:
همچنین ببینید:
اختلالات خواب در کودکان
ترس از خواب یا همان وحشت خواب به عنوان پاراسومنیا طبقه بندی می شود یک رفتار یا تجربه نامطلوب در طول خواب.
وحشت شبانه یک اختلال در برانگیختگی است، به این معنی که در طول خواب N3، عمیق ترین مرحله خواب حرکت غیر سریع چشم (NREM) رخ می دهد. یکی دیگر از اختلالات NREM راه رفتن در خواب است که می تواند همراه با وحشت خواب رخ دهد.
عوامل مختلفی می توانند در ایجاد ترس در خواب نقش داشته باشند، مانند:
وحشت خواب گاهی اوقات می تواند توسط شرایط زمینه ای که با خواب تداخل می کند، ایجاد شود، مانند:
در کودکان و زنان وحشت شبانه شایع تر است ولی سابقه خانوادگی هم بی تاثیر نیست.
برخی از عوارضی که ممکن است ناشی از تجربه وحشت خواب باشد عبارتند از:
همچنین ببینید:
بهبود کیفیت خواب با 9 غذا و نوشیدنی عالی
ترس های گاه به گاه خواب معمولاً دلیلی برای نگرانی نیستند. اگر کودک شما وحشت خواب دارد، می توانید به سادگی آن را در یک معاینه معمولی کودک با پزشک در میان بگذارید. با این حال، در صورت وجود شرایط زیر با پزشک خود مشورت کنید:
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
مطالب مشابه
ارسال نظر
نظرات شما
0 نظر